Ένας… Πουγιόλ για τον Ολυμπιακό (videos)

Αν και η οικογένειά του λάτρευε τη Ρεάλ αυτός ήταν οπαδός της Μπαρτσελόνα. Φόρεσε τη φανέλα της και… λάτρεψε τον Πουγιόλ .
Ο λόγος για τον Αλμπέρτο Τόμας Μποτία Ραμπάσκο, τον οποίο Ισπανικά δημοσιεύματα στέλνουν στον Ολυμπιακό ως αντικαταστάτη του… Κώστα Μανωλά. Προϋπόθεση δηλαδή για να υπάρξει θέμα είναι να παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα ο Μανωλάς.
Ο Αλμπέρτο Μποτία, γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1989 στη Μούρθια. Σε ηλικία οκτώ ετών, εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπενιέλ , ακολούθησε η Ρεάλ Μούρθια και σε ηλικία 14 ετών, μεταπήδησε στην περίφημη Λα Μασία. Έφτασε μέχρι την δεύτερη ομάδα με την οποία μέτρησε σε 3 χρόνια 59 εμφανίσεις και 3 γκολ, ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του και με την πρώτη ομάδα, στις 30 Μαΐου του 2009, όταν και αντικατέστησε τον Ζεράρ Πικέ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ντεπορτίβο λα Κορούνια (1-1).
Στις 14 Ιουλίου του ίδιου έτους, παραχωρήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο στην Σπόρτινγκ Χιχόν, η οποία το 2010 τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή. Ο Μποτία υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, με την Μπαρτσελόνα να διατηρεί όμως οψιόν επαναπόκτησης, για τα πρώτα τρία χρόνια του συμβολαίου του.
Ο υψηλόσωμος στόπερ (1.88), το καλοκαίρι του 2012 μεταγράφηκε στην Σεβίλλη, η οποία εκμεταλλευόμενη τον υποβιβασμό της Χιχόν τον απέκτησε έναντι 2.500.000 ευρώ.  Πέρυσι παραχωρήθηκε με τη μορφήυ δανεισμού στην Ελτσε, με την οποία είχε 33 συμμετοχές.
Διεθνής με τις.. μικρές Εθνικές ομάδες της Ισπανίας και πορωταθλητής Ευρώπης με την U-21. Στο χωριό του Alquerías, στη Μούρθια το δημοτικό γήπεδο φέρει το όνομά του μετά από αυτή την επιτυχία. Αυτός είναι και ο αγαπημένος τόπος του Μποτία, ο οποίος τα πρώτα χρόνια αγωνιζόταν ως μέσο και αριστερός μπακ, αλλά στη Λα Μάσια καθιερώθηκε ως κεντρικός αμυντικός, δηλαδή ως… Πουγιόλ, τον οποίο είχε είδωλο. Κολλητός του Μπόγιαν Κρκιτς με τον οποία έχουν παίξει αταλείωτες ώρες playstation. Είναι ένα από τα χόμπι του ενώ περνά τον ελεύθερο χρόνο του στον κινηματογράφο και παρέα με το μπουλντόγκ του.

Σχετικά άρθρα