Βεργέτης: «Ανυπομονησία και αγωνία…»

Η προετοιμασία του Αστέρα μπήκε από σήμερα στο τελικό της στάδιο και καθημερινά η προσοχή όλων στην προπόνηση είναι επικεντρωμένη στον αγώνα της Πέμπτης με την Μάιντς στην Γερμανία.

Μιλώντας σήμερα για τον αγώνα αυτό, ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης αναφέρθηκε στη χαρά να εκπροσωπεί η ομάδα την Ελλάδα στο εξωτερικό, αναγνώρισε τις δυσκολίες του παιχνιδιού, ωστόσο επισήμανε πώς ο Αστέρας προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα κάνει τα πάντα για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή:

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι με ανυπομονησία και αγωνία να έρθει, γιατί τέτοια παιχνίδια είναι παιχνίδια καριέρας, φιλοδοξιών και στόχων. Προπονούμαστε σκληρά, δυνατά, γνωρίζουμε πώς θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας, αλλά κάνουμε τα πάντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Με τα μέσα και την τεχνολογία που υπάρχουν η δουλειά μας στην ανίχνευση αντιπάλου είναι πιο εύκολη. Υπάρχει ωστόσο η αντικειμενική δυσκολία πώς η Μάιντς δεν έχει δώσει ακόμα επίσημο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να τη δούμε με δεδομένο μάλιστα και την αλλαγή προπονητή. Η Μάιντς έχει κάποιους καινούργιους ποδοσφαιριστές και είναι μία πολύ καλή ομάδα.

Εμείς έχουμε εστιάσει να βρούμε υλικό για παίκτες που έπαιζαν και την προηγούμενη σαιζόν και σε κάποια στιγμιότυπα από το φιλικό που έδωσε η Μάιντς με την Μπεσίκτας . Έχουμε υλικό στα χέρια μας. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και ευχής έργον είναι να πάνε όλα καλά. Αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είναι ότι σε κάθε παιχνίδι και ανεξάρτητα αντιπάλου έχουμε κάποια καθήκοντα που πρέπει να τα εκτελούμε με τη μέγιστη συγκέντρωση και πειθαρχία. Όταν δεν έχουμε την μπάλα πρέπει να αμυνθούμε και όταν την έχουμε πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε στην επίθεση.

Εμείς θα παίξουμε και τις δύο φάσεις. Τόσο στην Γερμανία, όσο και στον δεύτερο αγώνα στην Τρίπολη θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε καλές, σωστές και οργανωμένες άμυνες, αλλά και φάσεις στην επίθεση και να γίνουμε απειλητικοί. Η συγκέντρωση είναι το στοιχείο που χρειάζεται πάντα και παντού. Στην επίθεση για καλύτερη αποτελεσματικότητα και στην άμυνα για να προβλέψεις τι θα κάνει ο αντίπαλος. Το βασικό που πρέπει να έχουμε είναι αμυντική συνοχή, να μη δώσουμε χώρο και χρόνο στον αντίπαλο ώστε να μας βρει εκτεθειμένους και να το εκμεταλλευτεί.

Είναι χαρά και τιμή μας να εκπροσωπούμε τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό. Γνωρίζουμε πώς οι ομογενείς είναι περισσότερο ευσυγκίνητοι γιατί είναι μακριά από την πατρίδα και ξέρουμε πώς θα έχουμε στήριξη. Θα είναι μεγάλη χαρά να τους έχουμε κοντά μας και να τους γνωρίσουμε δια ζώσης, αλλά και να μας υποστηρίξουν στο παιχνίδι μας».

Σχετικά άρθρα