Τρόικα: Στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα η επόμενη αξιολόγηση

29 Ιουλίου 2014

Αλλαγή τακτικής που ενδεχομένως να έχει και άλλες πολιτικές προεκτάσεις  σηματοδοτεί η πληροφορία ότι  αναμένεται να συναντηθούν αυτή τη φορά οι επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο Παρίσι, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

 

Στο Παρίσι αναμένεται να μεταβούν συγκεκριμένα ο  υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης,  ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης και  ο υπουργός  Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, συνοδευόμενοι από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ.  Παπασταύρου.

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Όπως επισημαίνεται, η επιλογή αυτή θεωρήθηκε χρήσιμη με το σκεπτικό ότι η διεξαγωγή των συζητήσεων εκτός Ελλάδας, για πρώτη φορά, θα γίνει «πιο ψύχραιμα» και η υλοποίηση του προγράμματος θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα.

 

Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, όπως σημειώνεται με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών θα επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».

 

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να ικανοποιηθεί (έστω και μερικώς) το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης οι αξιολογήσεις να μην γίνονται πλέον με τρόπο που προκαλεί αναστάτωση στην αγορά και φορτίζει το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.

 

 

 

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...