Προσπαθώ απεγνωσμένα να χάσω βάρος. Τι μου προτείνετε για γρήγορο και μόνιμο αποτέλεσμα;

29 Ιουλίου 2014
Έλενα, 14 ετών ρωτά
Ρωτά η αναγνώστρια μας Έλενα Δ.
 
Γεια σας. Είμαι 14 και προσπαθώ απεγνωσμένα να χάσω βάρος. Είμαι 1,60 65 κιλά Γυμνάζομαι σε γυμναστήριο 6 φόρες την εβδομάδα 1,5 ώρα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα βότανα, πράσινο τσάι, γκρέιπφρουτ άλλα τίποτα. Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω καθημερινά και γενικώς τι μου προτείνετε για γρήγορο και μόνιμο αποτέλεσμα;

Απαντά η διαιτολόγος διατροφολόγος Δήμητρα Αλεξανδρή

Το σώμα μας δεν είναι μια ενιαία μάζα, απαρτίζεται από διάφορους ιστούς, την άλιπη μάζα σώματος που αποτελείται από τα οστά, τα όργανα και την μυϊκή μάζα όπως και τον λιπώδη ιστό. Είναι σημαντικό, αρχικά, να ελέγξεις σε ποια επίπεδα είναι αυτές οι μάζες στο σώμα σου μέσω μιας λιπομέτρησης. Όταν ένα άτομο γυμνάζεται αρκετά και διατηρεί μια ισορροπία στην διατροφή του συνήθως έχει αυξημένη μυική μάζα, με συνέπεια ο δείκτης της ζυγαριάς να είναι σχετικά αυξημένος, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Επίσης, οι διάφοροι ιστοί στο σώμα μιας κοπέλας στην εφηβεία αλλάζουν συνεχώς λόγω ανάπτυξης, ένα γεγονός το οποίο δεν μπορείς να σταματήσεις και δεν πρέπει!
Φρόντισε λοιπόν να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή στο πρότυπο του μεσογειακού μοντέλου ώστε να λαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Αν θα έπρεπε να στερείσαι κάποια τροφή αυτή θα ήταν η ζάχαρη. Συνέχισε να αθλείσαι και τα αποτελέσματα να είσαι σίγουρη ότι θα σε δικαιώσουν.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ