Παγωτό μαστίχα και ρόδι

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 κουτί κρέμα γάλακτος για σαντιγί με λιπαρά<br />1 ζαχαρούχο γάλα<br />1 εβαπορέ γάλα με λιπαρά<br />1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλάκι ζάχαρη χτυπημένα στο μούλτι.<br />1/2 κούπα πετιμέζι ροδιού</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Στο κάδο του μίξερ και στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τη σαντιγί μέχρι να αφρατέψει.<br />Στη συνέχεια προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζω το χτύπημα για μερικά λεπτά.<br /><br />Στο μούλτι ρίχνουμε τη μαστίχα μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο.<br />Ρίχνουμε  το εβαπορέ, μαζί με το πετιμέζι ροδιού και τέλος τη κοπανισμένη μαστίχα.<br />Τα χτυπάμε για λίγο ακόμα.<br /><br />Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του παρασκευαστή. Στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωτό στη κατάψυξη με μια μεμβράνη από πάνω για 2-3 ώρες.<br />Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανη βάζουμε σε ένα μπολ 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.<br /><br />Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε τον  μείγμα του παγωτού ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.<br />Τα σερβίρω με <a href="http://www.sidagi.gr/section/nistisima/content/gluko-tou-koutaliou-damaskino" target="_blank"><strong>γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο.</strong></a></p>

Σχετικά άρθρα