Παγωτό μέντα με κομματάκια σοκολάτας

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 μεγάλο ματσάκι μέντα<br />1 κούπα κουβερτούρα ψιλοκομμένη – 100 γραμμάρια<br />2 κούπες γάλα – 500 γραμμάρια<br />2 κούπες κρέμα γάλακτος – 470 γραμμάρια<br />1 κούπα ζάχαρη – 200 γραμμάρια<br />Μισό κουταλάκι αλάτι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Πλένουμε τη μέντα, μαδάμε τα φύλλα και πετάμε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια, βάζουμε τα φύλλα με το γάλα σε κατσαρόλα να κάψει χωρίς να βράσει. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει.<br />Το περνάμε από τρυπητό για να αφαιρέσουμε τα φύλλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι ενώ ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.<br /> <br />Βάζουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή και αφήουμε να παγώσει. Προς το τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα