Παγωτό μέντα με κομματάκια σοκολάτας

29 Ιουλίου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 μεγάλο ματσάκι μέντα
1 κούπα κουβερτούρα ψιλοκομμένη - 100 γραμμάρια
2 κούπες γάλα - 500 γραμμάρια
2 κούπες κρέμα γάλακτος - 470 γραμμάρια
1 κούπα ζάχαρη - 200 γραμμάρια
Μισό κουταλάκι αλάτι

 

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τη μέντα, μαδάμε τα φύλλα και πετάμε τα κοτσάνια. Στη συνέχεια, βάζουμε τα φύλλα με το γάλα σε κατσαρόλα να κάψει χωρίς να βράσει. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει.
Το περνάμε από τρυπητό για να αφαιρέσουμε τα φύλλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι ενώ ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
 
Βάζουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή και αφήουμε να παγώσει. Προς το τέλος προσθέτουμε και την σοκολάτα.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ