"Ελληνικό Γιαούρτι" - Νίκη της ΦΑΓΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο

29 Ιουλίου 2014

Νίκη επί της εταιρείας Chobani κατήγαγε η ΦΑΓΕ, έπειτα από δικαστικό αγώνα που κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το εν λόγω δικαστήριο έδωσε τέλος στην υπόθεση «Greek Yoghurt» (σ.σ.: ελληνικό γιαούρτι), με την απόφασή του να είναι οριστική, χωρίς δυνατότητα άσκησης περαιτέρω ενδίκων μέσων.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Lord Neuberger, καθώς και δύο ακόμη ανώτατοι δικαστές, αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στην Chobani να ασκήσει αναίρεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι δεν εγείρεται κανένα αμφισβητήσιμο νομικό στοιχείο.

Το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης είναι ότι, προκειμένου να πωληθεί γιαούρτι ως Greek Yoghurt στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει σωρευτικά:
1. να παρασκευάζεται σύμφωνα με μια διαδικασία στράγγισης που αφαιρεί τον υδαρή ορό γάλακτος,
2. να μην περιέχει πρόσθετα ή συντηρητικά, και
3. να παρασκευάζεται στην Ελλάδα.

Έτσι πλέον τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ και αυτό σημαίνει ότι η Chobani απαγορεύεται να πουλάει στη βρετανική αγορά, στραγγιστό γιαούρτι που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ με την ονομασία «Greek Yoghurt».

Επιπλέον η διαταγή του Δικαστηρίου υποχρεώνει την Chobani να αποζημιώσει τη ΦΑΓΕ για τα έξοδα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία αίτησης της πρώτης για άδεια προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ η Chobani υποχρεούται, επίσης, να καλύψει το υπόλοιπο των εξόδων του Αγγλικού Εφετείου, εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών.

Με την απόφαση αυτή η υπόθεση Greek Yoghurt στο Ηνωμένο Βασίλειο κλείνει οριστικά.

http://www.rpc.co.uk/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...