Συμβουλές για γονείς: Τα βήματα για να χειριστείς σωστά τον έφηβο που μέθυσε

Πρόσφατα βγήκε με την παρέα του. Το θέμα είναι όχι μόνο ότι άργησε και ήρθε τα χαράματα αλλά γύρισε μεθυσμένος. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πραγματικά δεν ξέρω πώς να το χειριστώ για να μην ξανασυμβεί. Τι να κάνω; Ο άνδρας μου ήταν πολύ απότομος και επιθετικός μαζί του και ακόμα δεν μιλούν μετά τον καβγά. Μπορείτε να μου δώσετε μια συμβουλή;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια Λητώ Κατάκη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δεδομένου ότι από αυτά που γράψατε φαίνεται να ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, στα 16 το βρίσκω πολύ φυσιολογικό ή τουλάχιστον αναμενόμενο. Από την άλλη είναι επίσης φυσιολογικό να γίνει κάποια «φασαρία» μετά από κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω τι εννοείτε ότι «έγινε επιθετικός» ο σύζυγός σας. Καλό είναι να πάρει το μήνυμα ο μικρός, και από τους δύο γονείς του, ότι δεν εγκρίνετε τέτοιες συμπεριφορές. Όταν όμως ηρεμήσουν τα πράγματα, δώστε του πληροφορίες και οδηγίες για το θέμα του αλκοόλ.

Υπάρχουν πολλά site που μπορείτε να διαβάσετε για να ενημερωθείτε εσείς πρώτα για το θέμα της χρήσης του αλκοόλ από εφήβους και γενικότερα ανηλίκους, ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και σταθερότητα την εφηβεία του γιου σας, χωρίς υπερβολές ούτε στις ελευθερίες αλλά ούτε και στους περιορισμούς που θα του θέσετε, πάντα φυσικά σε συνεννόηση με τον πατέρα του.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλκοόλ και οικογένεια: Τα 3 βήματα που πρέπει να εφαρμόσεις για να βοηθήσεις

Διαζύγιο και δεύτερος γάμος: Οι ισορροπίες ανάμεσα στην κόρη και τον πατριό

5 σπάνιες παθήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες!

Σχετικά άρθρα