Αργυρό ο Ιωάννου (pic)

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κυριάκος Ιωάννου στους 20ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην Γλασκόβη.

Ο πρωταθλητής του ύψους ξεπέρασε στην πρώτη του προσπάθεια τα 2,28μ. και κρέμασε το αργυρό μετάλλιο στο στήθος. Οι 13 αθλητές κλήθηκαν να πηδήξουν πάνω από τα 2,16μ. στην πρώτη τους προσπάθεια και ο Κύπριος τα κατάφερε με την πρώτη. Τα 2,21μ. τα πέρασε στο δεύτερο του άλμα ενώ τα 2,25μ., και ενώ είχαν ήδη μείνει εκτός αρκετοί αθλητές, τα ξεπέρασε εύκολα στην πρω΄τη του προσπάθεια.

44.000 θεατές στο Χάμπτεν Παρκ χειροκρότησαν τον Ιωάννου όταν ξεπέρασε τα 2.28μ. αφού ήταν ο πρώτος αθλητής που το κατάφερε. Ο Καναδός Ντέρεκ Ντρούιν, με φετινό ρεκόρ τα 2 μέτρα και 40 εκατοστά, ήταν ο αντίπαλος του για το χρυσό μετάλλιο, όταν ο πήχης ανέβηκε στα 2,31μ. Ο Ντρούιν πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια του και ενώ ο Ιωάννου είχε αποτύχει. Έτσι στο τρίτο και τελευταίο του άλμα, σε μία προσπάθεια να κλέψει το χρυσό, ανέβασε τον πήχη στα 2,33μ. αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Καναδός άλτης είχε ήδη κατακτήσει το χρυσό και προσπάθησε να κάνει ρεκόρ αγώνων στα 2,37μ. αλλά δεν τα κατάφερε.

«Πίστευα στον εαυτό μου και δεν ήθελα να παρατήσω τη σεζόν. Ήθελα να έρθω σε αυτόν τον αγώνα και ήξερα ότι μπορούσα πολύ περισσότερα από τα 2.20μ. που είχα φέτος. Ήθελα να τελειώσω τη χρονιά με μια μεγάλη εμφάνιση και με το 2.28μ. είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος. Πέρασα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, και αυτό το γνωρίζω καλύτερα εγώ και η οικογένεια μου. Η χρονιά τελειώνει ιδανικά για μένα. Τώρα θα ξεκουραστώ για αρκετό χρόνο και σωματικά και ψυχολογικά, και από τη νέα σεζόν ξεκινά η προετοιμασία για το μεγάλο στόχο που λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο το 2016», δήλωσε λίγο μετά το τέλος του αγώνα στη Μικτή ζώνη ο Ιωάννου.

Σχετικά άρθρα