Ευκολο και νόστιμο μυδοπίλαφο

31 Ιουλίου 2014
  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins

Το μυδοπίλαφο είναι ένα υπέροχο ορεκτικό με διάφορες παραλλαγές!
Σ' αυτή την συνταγή έχει προστεθεί ο αστεροειδής γλυκάνισος, μουστάρδα και σαφράν... το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

 Γράφει η Food Blogger Εύα Μονοχάρη ( www.funkycook.gr )

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Ξεπλένουμε τα μύδια με νερό, ώστε να ξεπαγώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά.
    Συνταγή για μύδια
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο ανακατεύουμε για 1 λεπτό με ξύλινη κουτάλα.
    Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
    Μυδοπίλαφο Συνταγή
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
    Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
    Συνταγή Μυδοπίλαφο
  4. Τέλος προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα και 350 ml. ζεστό νερό.
    Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σιγοβράζουμε το φαγητό, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
    Ελέγξτε κατά πόσο θέλετε να "κρατάει" το ρύζι και προσθέστε επιπλέον νερό, αν επιθυμείτε. 
    Συνταγή γαι Μυδοπίλαφο
  5. Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο ζεστό, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού!
    Μυδοπίλαφο Νηστίσιμο Συνταγή


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ