Συσκευή μετράει άν έριξαν κάτι στο ποτό σας

31 Ιουλίου 2014

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, το 25% των περιπτώσεων σεξουαλικής επίθεσης οφείλεται σε ουσίες που ρίχνουν επιτήδειοι στο ποτό των γυναικών κατά κανόνα, όταν εκείνες δεν προσέχουν το ποτήρι τους στο μπαρ.

Τώρα, μια ερευνητική εταιρεία από το Τορόντο του Καναδά, επινόησε και κατασκεύασε μία μικρή συσκευή που ανιχνεύει αν υπάρχει μέσα στο ποτό σας κάποια από τις γνωστές ουσίες που επηρεάζουν την κρίση και την αντίσταση του θύματος σε σεξουαλικές επιθέσεις. Τέτοια σκευάσματα είναι ευρύτερα γνωστά και ως "σιρόπια του βιασμού".

Η συσκευή ονομάζεται "pd.id" από τα αρχικά των λέξεων Personal Drink Identification Device. Ο χρήστης την τοποθετεί μέσα στο ποτό του για μερικά δευτερόλεπτα και εκείνη τον ενημερώνει αν το ποτό του είναι ασφαλές.

Όταν ανάψει το πράσινο φως στην συσκευή, το ποτό είναι ασφαλές, αν ανάψει το κόκκινο, τότε κάτι έχουν ρίξει μέσα στο ποτό.
Οι δημιουργοί της συσκευής, την έκαναν να επικοινωνεί και με το κινητό σας τηλέφωνο, όπου εμφανίζεται ένα σχετικό μήνυμα για το αν το ποτό είναι ασφαλές ή όχι.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ