Κολοκυθάκια γεμιστά της Μαρίκας Μητσοτάκη!

31 Ιουλίου 2014

Υλικά

1κιλό κιμά ανάμεικτο (1/2 κιλό μοσχαρίσιο και 1/2 κιλό χοιρινό)

20 κολοκυθάκια

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

(ή 2 μεσαία κρεμμύδια)

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

αλάτι, πιπέρι

1/3 φλιτζανιού του τσαγιού (80ml) λάδι

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κύβο κότας

1 κύβο κότας λιωμένο σε νερό

1/4 φλυτζανιού του τσαγιού (60 ml)

χυμό ντομάτας

50 γραμμάρια βούτυρο ή λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού ντομάτα πελτέ (προαιρετικά)

Για το αβγολέμονο

3 κρόκους αβγών

χυμό 1 ή 2 λεμονιών

3 φλιτζάνια του τσαγιού (750 ml)

ζουμί από τα κολοκυθάκια (ισως και περισσότερο)

1 κύβο κότας

2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ αλάτι πιπερι

2 κουταλιές σούπας (30ml) γάλα εβαπορέ

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε και πλενουμε πολύ καλα τα κολοκυθάκια. Κοβουμε μια μικρή φέτα από τη μια πλευρά τους και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο. Χρησιμοποιούμε μόνο τη μισή ποσότητα από το εσωτερικό τους. Τη βάζουμε στο μπλέντερ και την τρίβουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κύβο κότας και στη συνέχεια προσθέτουμε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια που έχουμε τρίψει στο μπλέτντερ και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. 

 

Κατεβάζουμε το τηγάνι μας από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του σε μια λεκάνη με ρύζι με κιμά μαιντανό αλάτι πιπέρι και τα ζυμώνουμε

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια όρθια στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό μεχρι να σκεπαστούν τελείως. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον κύβο κότας και το βούτυρο. 

Για να ετοιμάσουμε το αβγολέμονο, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλα.

Επειτα προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε μαζί με το κορν φλάουερ, το κύβο κότας και το αλατοπίπερο. Περιμένουμε να πήξει και στο τέλος ρίχνουμε το εβαπορέ.

Περιχύνουμε το αβγολέμονο τα κολοκυθάκια και σερβίρουμε 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ