Χρυσό μετάλλιο για Κτενά-Καρετζόπουλο

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών το οποίο διεξάγεται στο Λινιάνο της Ιταλίας, ανεβάζοντας το δείκτη των μεταλλίων για τη χώρα μας σε πέντε.

Η Σοφία Κτενά στα 100μ υποβρύχιο με χρόνο 37.29 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα η Αναστασία Τσίκλη ήταν 4η με χρόνο 38.32.Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Ρωσίδα Ιλουσίνα με χρόνο 37.46 ενώ τρίτη κατετάγη η Γαλλίδα Καμίλ Τσείτζ με 37.66.

Χρυσό μετάλλιο και για τον Λουκά Καρετζόπουλο στα 100μ επιφάνεια με χρόνο 34,94. Δεύτερος ο Αλεξέι Καζάντσεφ με χρόνο 34.98, τρίτος ο Ρώσος Γκινιατούλιν με χρόνο 35.41.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ο Θωμάς Κόκκινος στα 100 μέτρα επιφάνεια με χρόνο 37.09 ήταν 11ος, με τον Γιάννη Δημακούδη στα 100μ διπλά πέδιλα να καταλαμβάνει τη 12η θέση με χρόνο 45.52.

Στον αυριανό τελικό προκρίθηκε ο Χριστός Χριστοφορίδης στα 800 μέτρα επιφάνεια με χρόνο 6:29.36 προκρίθηκε όντας 1ος στη γενική κατάταξη.

Ευτυχισμένοι δήλωσαν οι δύο πρωταγωνιστές της χθεσινής ημέρας, Σοφία Κτενά και Λουκάς Καρετζόπουλος, μετά την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε: «Από το πρωί της σημερινής ημέρας όπως και τόσα χρόνια που κολυμπάω ονειρευόμουν να ανέβω στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Δούλεψα πολύ σκληρά και υπέμεινα ακόμη και αποτυχίες εκτός από τις θυσίες και τις στερήσεις. Από τα 60μ της κούρσας τα πόδια μου πονούσαν, εκεί ήταν που πείσμωσα και είπα ότι αυτό το μετάλλιο δεν το χαρίζω σε καμία. Ειλικρινά τα συναισθήματά μου δεν περιγράφονται. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όλους αυτούς που με αγαπούν και πίστεψαν σε μένα, ελπίζω να τους δικαίωσα με αυτό μου το αποτέλεσμα. Αν το θέλεις πολύ πάντα γίνεται».

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος πανευτυχής και συγκινημένος πρόσθεσε: «Η χαρά μου είναι απίστευτη, καθώς κατάφερα σε μια πολύ δύσκολη κούρσα που είναι το 100αρι να υπερασπιστώ τον τίτλο που κέρδισα πέρσι να ξανανεβώ στο πρώτο σκαλί του βάθρου και να ακούσω τον εθνικό ύμνο γεμάτος συγκίνηση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν δίπλα μου και με στήριξαν και προπαντός τον προπονητή μου και την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου».

Σχετικά άρθρα