Γιατί τα αδέρφια ΔΕΝ πρέπει να έχουν σχέση εξάρτησης

2 Αυγούστου 2014

Γιατί τα αδέρφια δεν πρέπει να έχουν σχέση εξάρτησης

Κάποια αδέλφια, λίγα ευτυχώς, αναπτύσσουν υπερβολικό δέσιμο μεταξύ τους. Ακόμα κι όταν δημιουργήσουν δικές τους οικογένειες, η γνώμη του αδελφού ή της αδελφής παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους.

Όταν θελήσουν να πάρουν κάποια απόφαση που αφορά την καινού­ρια τους οικογένεια, επηρεάζονται από τη γνώμη των αδελφών τους.

Αν, για να πάρεις κάποια απόφαση για την οικογένειά σου, δεν έχεις δική σου γνώμη και χρειάζεσαι την καθοδήγηση του αδελφού ή της αδελφής σου, Αναλογίζεσαι τι θα γίνει αν για το ίδιο θέμα πάρει τη γνώ­μη του αδελφού ή της αδελφής και ο/ η σύζυγος ή σύντροφός σου;

Αν δεν έχεις δική σου γνώμη και στόχο για τη ζωή, είσαι σαν τον τυφλό που θέλει να τον οδηγούν οι άλλοι. Αλλά και οι συγγενείς σου είναι τυφλοί, επειδή δεν γνωρίζουν ποια απόφαση είναι για το απώτε­ρο καλό σου. Οπότε, αν σκεφτείς αυτό που είπε ο Χριστός για τους τυ­φλούς, "Τυφλός τυφλόν οδηγεί αμφότεροι σε λάκκο θα πέσουν", γνωρίζεις ποια είναι η κατάληξη: Η λανθασμένη επιλογή.

Δεν θα υπάρχει εξάρτηση, αλλά ισορροπία στη σχέση των αδελ­φών, όταν ο ένας στηρίζει τον άλλον στις δυσκολίες του, συμμετέχει στις χαρές του και δεν επεμβαίνει με κριτική και αρνητική διάθεση στην οικογένεια του αδελφού ή της αδελφής του.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ