Μάθημα ζωής η απόφαση παρένθετης μητέρας

3 Αυγούστου 2014

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η απόφαση μίας παρένθετης μητέρας από την Ταϊλάνδη, η οποία αποφάσισε να κρατήσει η ίδια το έξι μηνών αγοράκι που γέννησε και πάσχει από σύνδρομο Down.

Η Ταϊλανδέζα γέννησε δίδυμα και το ζευγάρι από την Αυστραλία στο οποίο προοριζόταν να δοθούν τα παιδιά, προτίμησε να κρατήσει μόνο το υγιές κοριτσάκι.

«Γιατί να περάσει όλες αυτές τις δυσκολίες. Τον αγαπώ... Είναι σαν παιδί μου πλέον» ανέφερε η Ταϊλανδέζα γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον Γκάμι. Το μικρό αγοράκι, εκτός από το σύνδρομο Down, έχει πρόβλημα στην καρδιά και μόλυνση στους πνεύμονες και για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε νοσοκομείο της Ταϊλάνδης.


Την περασμένη εβδομάδα μία τοπική εφημερίδα έγραψε για την ιστορία του μικρού Γκάμι και την ίδια ημέρα άρχισε μια καμπάνια στο ίντερνετ προκειμένου να βοηθηθεί οικονομικά. Μέχρι στιγμής, έχουν μαζευτεί τουλάχιστον 140.000 δολάρια από 3.400 ανθρώπους.

Στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ ασχολήθηκε με το θέμα και δήλωσε: «Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη ιστορία τονίζει τις δυσκολίες που υπάρχουν σε μία τέτοια διαδικασία. Πρόκειται για μία θλιβερή ιστορία και δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ένα μικρό παιδί θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί με αυτό τον τρόπο».

Η Ταϊλανδή πληρώθηκε 15.000 δολάρια προκειμένου να γίνει παρένθετη μητέρα για το ζευγάρι από την Αυστραλία, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Ενημερώθηκε για την κατάσταση του Γκάμι όταν ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος και της ζητήθηκε από το ζευγάρι να κάνει έκτρωση. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε, λέγοντας ότι αυτή η πράξη έρχεται σε αντίθεση με τη θρησκεία της.

Μετά τη γέννηση των παιδιών, οι Αυστραλοί -των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά- εγκατέλειψαν τον Γκάμι στην Ταϊλάνδη, παίρνοντας μαζί τους μόνο τη δίδυμη αδελφή του.

Madata.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ