Επιλογές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού

Ενα από τα πιο εύκολα ταμεία είχαμε χθες το βράδυ, αφού η βασική δυάδα πέρασε στο ρελαντί (Αμέρικα 4-0 την Πουέμπλα και Λεόν 4-0 τη Μονάρκας). Εμεινε στην ισοπαλία η Κρουζέιρο με την Μποταφόγκο (0-0), ματς το οποίο έδινε ο ΟΠΑΠ μονό αποδεκτό.

248   ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ – ΜΠΑΪΑ          1       1,65

Βλέποντας κάποιος το 0-1-5 στα τελευταία έξι παιχνίδια της Παλμέιρας στο πρωτάθλημα, προβληματίζεται από την επιλογή του «άσου». Εχει λογική η ανησυχία του, αλλά από την άλλη, θα πρέπει να προσέξει και τις ομάδες με τις οποίες έπαιξε. Μποταφόγκο, Γκρέμιο, Σάντος, Κρουζέιρο και Κορίνθιανς οι πέντε εξ αυτών (η έκτη ήταν η Σαπεκοένσε). Είχε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, εν μέρει δικαιολογείται το 0-1-5. Αυτό που δεν θα δικαιολογηθεί με τίποτα είναι πιθανή γκέλα με την Μπαΐα. Οι παίκτες του Γκαρέκα περιμένουν πως και πως το αποψινό ματς ώστε να σηκώσουν κεφάλι. Ποιοτικά είναι ένα κλικ καλύτεροι, ευκαιρία να το αποδείξουν στο γήπεδο.

Η Μπαΐα βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση με 0-2-7 στα τελευταία εννέα παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα οδήγησε στην απόλυση του Σάντος και στην έλευση του Αραούζο ο οποίος θα αναλάβει την ομάδα από αύριο. Απόψε θα κατέβει με υπηρεσιακό. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση οι παίκτες, αφού οι οπαδοί έκαναν ντου σε μεσοβδόμαδη προπόνηση, το μυαλό τους μόνο στην μπάλα δεν είναι, δεν θέλει και πολύ να χάσουν το… τόπι στη σκληροτράχηλη έδρα της Παλμέιρας.

258   ΧΙΟΥΣΤΟΝ – ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ       1       2,25

Το Χιούστον η αλήθεια είναι ότι… παραπατάει εδώ και καιρό. Το 0-2-6 στα τελευταία οκτώ προβληματίζει. Ανεξαρτήτως προγράμματος, πάσχει αμυντικά και εκεί χρειάζεται βελτίωση. Απέκτησε τον αμυντικό Μπίσλερ ο οποίος μπορεί να… σουλουπώσει την κατάσταση λόγω της εμπειρίας του. Το Χιούστον ό,τι κάνει είναι μέσα στην έδρα του. Απόψε του δίνεται η ευκαιρία να βγει από το… τέλμα, καθώς αντιμετωπίζει την Ουάσινγκτον από την οποία δεν έχει χάσει ποτέ εντός και μετράει επτά σερί νίκες.

Η Ουάσινγκτον το μόνο αρνητικό που έχει για το αποψινό παιχνίδι είναι η κακή παράδοση. Παίζει τεράστιο ρόλο ψυχολογικά όταν πηγαίνεις σε μία έδρα όπου δεν έχεις κερδίσει ποτέ και μετράς και επτά σερί ήττες. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση με 6-1-1 στα τελευταία οκτώ, μακριά από το «σπίτι» της όμως, παρουσιάζει αδυναμίες.

Το ματς είναι πολύ δύσκολο, πηγαίνουμε στον «άσο» λόγω της τραγικής παράδοσης της Ουάσινγκτον. 

Σχετικά άρθρα