Μπεροκάλ: «Τεράστιο κλαμπ ο Παναθηναϊκός»

Ο Τζόσεπ Μαρία Μπεροκάλ έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατά τη θητεία του προπονητή του Παναθηναϊκού στην Μπαρτσελόνα. Πλέον θα βρίσκεται στο πλευρό του Μαυροβούνιου ως βοηθός του στον “πράσινο” πάγκο.
Ο Καταλανός προπονητής μίλησε έδωσε συνέντευξη σε Ισπανικό μέσο, και μίλησε για την νέα του ομάδα αλλά και την συνεργασία με τον Ιβανόβιτς. Όταν ρωτήθηκε, αν η παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο απάντησε:
«Φυσικά! Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζω έχοντας μεγάλες προσδοκίες. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα τεράστιο κλαμπ σε όλους τους τομείς. Ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα πριν από 12 χρόνια σε ομάδα τοπ επιπέδου, την Μπαρτσελόνα. Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω πολύ τυχερός που μου δίνεται ξανά η ευκαιρία να είμαι ξανά μέλος μιας σπουδαίας ομάδας με ιστορία».
Ο λόγος που ήρθε στον Παναθηναϊκό δεν είναι άλλος από τον Ντούσκο Ιβανόβιτς, του οποίου είναι προσωπική επιλογή. Αυτό παραδέχθηκε ο Μπεροκάλ. «Απλώς, μπορώ να πω ότι βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό λόγω του Ντούσκο. Με ήξερε από την κοινή θητεία μας στην Μπαρτσελόνα, έψαχνε κάποιον με το δικό μου προπονητικό προφίλ κι επομένως ολοκληρώθηκε η μετακίνησή μου στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό».
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον Ιβάνοβιτς είπε: «Νομίζω ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ζητάει πάντα το μάξιμουμ. Όχι μόνο από τους παίκτες του, αλλά από τον ίδιο του τον εαυτό! Πλην του Ντούσκο, είχα εξαιρετική συνεργασία με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός άνθρωπος και προπονητής. Όσον αφορά τον Τσάβι Πασκουάλ, έμαθα πολλά στο πλευρό του. Ελέγχει τα πάντα και δίνει τρομερή σημασία στη λεπτομέρεια».

Σχετικά άρθρα