Ο Πεπ απαρνείται το… «τίκι-τάκα»!

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα κυκλοφορήσει βιβλίο με το τίτλο «Herr Pep» και κυκλοφόρησαν αποσπάσματα που… αποκαλύπτουν πολλά για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και για την εποχή που ήταν στην Μπαρτσελόνα! Με την… είδηση να αφορά και το… περιβόητο «τίκι-τάκα», με τον τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου, που το εφάρμοσε πιστά, να αναφέρει πως το… σιχαίνεται! Στιλ ποδοσφαίρου, που έχει πάντως και πολλούς εχθρούς, αλλά κανείς δεν περίμενε από τον Ισπανό τεχνικό να το… απαρνηθεί, εξηγώντας τι προσφέρει στο παιχνίδι η κατοχή της μπάλας! Ο Γκουαρδιόλα μίλησε για τους λόγους που έφυγε από τους «μπλαουγκράνα», ενώ αναφέρθηκε και στην χειρότερη στιγμή του ως προπονητής…    

Συγκριμένα, ο συγγραφέας του βιβλίου «Herr Pep», Μαρτί Περαρνάου, αυτές τις μέρες βρέθηκε στο Μόναχο καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό τη ζωή του Γουαρδιόλα, ως τεχνικός της Μπάγερν.
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά διέρρευσαν ορισμένα αποσπάσματα, με ενδιαφέρον… «Σιχαίνομαι το τίκι-τάκα. Η κατοχή της μπάλας είναι απλά ένα εργαλείο για να τακτοποιήσεις το παιχνίδι σου και να αποσυντονίσεις αυτό του αντιπάλου σου. Εάν δεν υπάρχει μία αλληλουχία από 15 πάσες, είναι αδύνατο να κάνεις καλά τη μεταφορά ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Αδύνατον», λέει κάποιο στιγμή ο Ισπανός προπονητής!
Για τους λόγους που έφυγε από την Μπαρτσελόνα, αλλά και για τη χειρότερη στιγμή στη καριέρα του τόνισε: «Δεν είναι αλήθεια ότι έφυγα λόγω του Ροσέλ, ούτε ότι ζήτησα να φτιαχτεί ξανά η ομάδα. Δεν έβλεπα ποιες άλλες επιλογές, μπορούσα να δώσω στην ομάδα. Η ήττα με 4-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν η χειρότερη στιγμή μου ως προπονητής».

Σχετικά άρθρα