Νεος ελαστικός τάπητας στην Ζυρίχη

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου αρχίζουν οι Αγώνες του 22ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου Ανδρών-Γυναικών στην Ζυρίχη ,η οποία έχει τεράστια παράδοση στον κλασικό αθλητισμό με ένα από τα κορυφαία μίτινγκ της IAAF.
Η Οργανωτική επιτροπή των Αγώνων αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι αθλητικοί, πολιτιστικοί και Πολιτειακοί φορείς επιθυμούν διακαώς να διενεργηθούν αγαστά οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες της Ελβετικής πόλης.
Το Ινστιτούτο Βιομηχανικής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας ομού με την Οργανωτική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ζυρίχης και η υπεύθυνη για τον ελαστικό τάπητα  κατασκευάστρια εταιρεία , συνεργάστηκαν προκειμένου να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αθλητές.
Στο στάδιο Letzigrund ολοκληρώθηκε εδώ και λίγο διάστημα η επίστρωση υλικού, που χάρη σε μία πρωτοποριακή τεχνική παρέχει εξαιρετική απορρόφηση των κραδασμών.
Η πρώτη στρώση που έγινε στον ελαστικό τάπητα είναι πιο μαλακή, ενώ η τελευταία δίνει μια σκληρή και συμπαγή αίσθηση.
Οι μετρήσεις του Ινστιτούτου Βιομηχανικής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, έδειξαν ότι αυτή η νέα επιφάνεια έχει σαν αποτέλεσμα την μικρότερη απώλεια ενέργειας των αθλητών.
Ωστόσο το προαναφερθέν Πανεπιστήμιο (της Κολωνίας) συστήνει στους αθλητές τη χρήση αιχμηρών spikes (τις λεγόμενες βελόνες).
Εννοείται πως οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα καρφιά της αρεσκείας τους ,όμως οι διοργανωτές των Αγώνων της Ζυρίχης προτρέπουν όλους τους αθλητές και ιδιαιτέρως τους έχοντες μικρό σωματικό βάρος να χρησιμοποιούν αθλητικά υποδήματα με λεπτά καρφιά ,για την βέλτιστη απόδοση και κατά συνέπεια την επίτευξη ρεκόρ και την γενικότερη άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου του 22ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  

Σχετικά άρθρα