«Μου αρέσει να παίζω για την Εθνική»

«Μου αρέσει να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα», δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας για την παρουσία του για ένα ακόμη καλοκαίρι στην «επίσημη αγαπημένη».

«Η πορεία της Εθνικής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς, αρκεί να είμαστε σοβαροί σε κάθε αγώνα και υγιείς», επισήμανε ο 29χρόνος σέντερ για την προσπάθεια της «επίσημης αγαπημένης» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου). Ο Βουγιούκας σχολίασε, επίσης, εν όψει των πρώτων φιλικών αγώνων της Εθνικής στο Πο της Γαλλίας από την προσεχή Παρασκευή (8/8) έως την Κυριακή (10/8) στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά με αντιπάλους κατά σειρά τις Σερβία, Γαλλία και Κροατία, ότι: «Το τουρνουά στο Πο είναι πολύ δυνατό, έχει καλές ομάδες και θα πρέπει να δουλέψουμε σωστά, ώστε να βγάλουμε αυτά που κάναμε στην προπόνηση ως τώρα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Όπως επίσης, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να παλεύουμε για κάθε μπάλα».

Η συνέντευξη του 29χρόνου σέντερ στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

«Είναι εδώ και πάλι. Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν συνεπής στο πρώτο ραντεβού της Εθνικής Ομάδας στο ΟΑΚΑ και ακολούθησε τον γνώριμο γι αυτόν δρόμο ως το Καρπενήσι και τώρα στο ΟΑΚΑ για τη συνέχεια της προετοιμασίας. Παρά το ότι τις προηγούμενες χρονιές δεν έφτασε στην τελική επιλογή, παρά το ότι πολύ πρόσφατα έγινε και αυτός πατέρας -όπως και ο Μπουρούσης ή ο Ζήσης λίγο νωρίτερα- βρίσκεται και πάλι εδώ. Το «διότι» στο «γιατί» το απαντά μόνος του…

«Πιστεύω ότι σε αυτό το «γιατί;» θα δώσουν όλοι την ίδια απάντηση: Γιατί θέλουμε να είμαστε εδώ. Είμαι εδώ επειδή μου αρέσει να βρίσκομαι στην Εθνική Ομάδα, μου αρέσει να είμαι δίπλα στα παιδιά αυτά και να κάνουμε παρέα και φυσικά να παίζω με τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που έχει η Ελλάδα, να κάνω προπονήσεις δίπλα στους καλύτερους. Και φυσικά υπάρχει η προοπτική της παρουσίας σε ένα μεγάλο τουρνουά όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»…

–      Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για σένα, για έναν αθλητή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Μεγάλη πραγματικά… Τελευταία φορά που βρέθηκα σε διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα, σε ένα μεγάλο ραντεβού ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010. Δεν είχαμε κάνει την πορεία που θα θέλαμε τότε. Ελπίζω αυτή η φετινή εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να είναι καλύτερη»!

–      Μπορεί να είναι καλύτερη η εμπειρία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος φέτος για την Εθνική Ανδρών;

«Τα τελευταία 4-5 χρόνια η Εθνική Ομάδα δεν έχει παίξει τόσο καλά όσο θα μπορούσε. Έχουμε το υλικό, έχουμε καθοδήγηση από τους προπονητές και έχουμε την ελπίδα και την πίστη ότι θα πάμε καλύτερα. Θα πω ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς, αρκεί να είμαστε σοβαροί σε κάθε αγώνα και υγιείς».

–      Στα φιλικά που πλησιάζουν τι να περιμένουμε να δούμε από την Εθνική Ομάδα;

«Νομίζω ότι μπορεί άλλες ομάδες να είναι λίγο πιο μπροστά από εμάς, γιατί πολλές έχουν ήδη δώσει κάποιους φιλικούς αγώνες. Το τουρνουά στο Πο είναι πολύ δυνατό, έχει καλές ομάδες και θα πρέπει να δουλέψουμε σωστά, ώστε να βγάλουμε αυτά που κάναμε στην προπόνηση ως τώρα τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Όπως επίσης, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να παλεύουμε για κάθε μπάλα. Θα πρέπει λοιπόν σταδιακά όσα κάνουμε στο παρκέ όλο αυτό το διάστημα, να βγουν στους αγώνες. Αυτός είναι και ο πρώτος μας στόχος και θα συνεχίσουμε χτίζοντας από το σημείο αυτό και μετά».

Σχετικά άρθρα