Η Ζυρίχη σε ρυθμούς Πανευρωπαϊκών Αγώνων

Του Κάρολου ΣΑΡΓΟΛΟΓΟΥ

H Ζυρίχη ήδη βιώνει συνθήκες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και οι διοργανωτές είναι πανέτοιμοι όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος αλλά και στο οργανωτικό στο οποίο περιλαμβάνεται και η πατροπαράδοτη τελετή έναρξης.

H οποία (τελετή έναρξης των 22ων Ευρωπαϊκών αγώνων στίβου) θα πραγματοποιηθεί φέτος την πρώτη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος , στον αντίποδα με αρκετές έτερες διοργανώσεις του παρελθόντος κατά την διάρκεια των οποίων η τελετή έναρξης ελάμβανε χώρα την προηγούμενη ημέρα από την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος.

Η διοργάνωση θα ανοίξει ‘’τις πύλες της’’ μία ημέρα νωρίτερα με την επίσημη συνέντευξη Τύπου, που θα παραθέσουν οι διοργανωτές με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να προσελκύσουν τους θεατές με το ξεχωριστό και εντυπωσιακό θέαμα το οποίο θα παρουσιάσουν κατά την διάρκεια των τελετών έναρξης και λήξης. Άλλωστε εκεί κατατείνει και ο σχεδιασμός τους ο οποίος είναι προγραμματισμένος εδώ και πολύ καιρό.

Οι Ελβετοί επέλεξαν να κάνουν την τελετή έναρξης των αγώνων την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης κι όχι την παραμονή, όπως συνηθίζεται σε αυτού του είδους τα πρωταθλήματα , θέλοντας να δημιουργήσουν μια καινοτομία και ταυτοχρόνως να εξοικονομήσουν χρήματα αλλά και θετικές κριτικές ένεκα του κόστους το οποίο ενέχει η επιπλέον ημέρα.

Η Cooly μασκότ της διοργάνωσης, που για έξι μέρες θα δίνει παλμό στην εξέδρα και θα στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο θα συμμετέχει ενεργά στην τελετή έναρξης και λήξης των Αγώνων της Ζυρίχης.

Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης, το Letzigrund θα μεταμορφωθεί, προκειμένου να υποδεχθεί τους Ελβετούς αστέρες της μουσικής σκηνής, αλλά και παλιές δόξες της χώρας, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Οι Ελβετοί οι οποίοι έχουν υψηλές προσδοκίες τόσο στον οργανωτικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα του φετεινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου Ανδρων-γυναικών φιλοδοξούν να αποσπάσουν τα συγχαρητήρια , της διεθνούς αθλητικής κοινότητας και όχι μόνον ,αλλά και να αποκομίσουν έτερα σημαντικά οφέλη ,άμεσα και έμεσα.

Σχετικά άρθρα