Δώστε αρμονία στο πρόσωπο σας με την γενειοπλαστική!

6 Αυγούστου 2014

Άρθρο του Πλαστικού Χειρουργού  Δρ Μπουκουβάλα
http://drboukouvalas.gr


Το πρόσωπό αποτελεί ένα βασικό επικοινωνιακό μας μέσο. Επιθυμούμε πάντα να φαίνεται όμορφο και λαμπερό. Η πλαστική χειρουργική πετυχαίνει την βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου αποδίδοντας αρμονία, με διάφορα είδη επεμβάσεων. Μια από αυτές, ονομάζεται γενειοπλαστική.


Ειδικότερα, με τον όρο γενειοπλαστική εννοούμε τη διόρθωση της μορφής του πηγουνιού. Το πηγούνι μπορεί είτε να αυξηθεί με τη προσθήκη ενός ενθέματος, είτε να ελαττωθεί. 
Το μέγεθος του πηγουνιού επηρεάζει και την εικόνα της μύτης. Η απόκτηση ενός ιδανικού προφίλ λοιπόν, αρκετές φορές δεν είναι εφικτή μόνο με τη ρινοπλαστική. Έτσι, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν και σε γενειοπλαστική ώστε χρησιμοποιώντας το συνδυασμό αυτών των δύο χειρουργικών επεμβάσεων να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε το ιδανικό προφίλ για τον ασθενή.


Σε ποιες ηλικίες εφαρμόζεται;

Η Γενειοπλαστική μπορεί να εφαρμοστεί από την ηλικία των 18 ετών περίπου. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του προσώπου διότι η γενειοπλαστική αποτελεί μία επέμβαση που μεταβάλλει συνολικά την αρμονία. 
 
Πόσο χρόνο διαρκεί συνολικά η διαδικασία ;

Η επέμβαση διαρκεί από 30 λεπτά έως 2 ώρες. Σε μία περίπου εβδομάδα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...