Πέρασε ο ΑΠΟΕΛ, έπεσε… η ΑΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λγκ (γκρουπ πρωταθλητών), καθώς στη ρεβάνς για τον γ’ προκριματικό γύρο νίκησε με 2-0 (είχε και δυο δοκάρια) την Ελσίνκι, και προκρίθηκε σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα! Σούπερ ο Ντε Βινσέντι, που σκόραρε με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος, ενώ έφτιαξε το πρώτο γκολ
Η ΑΕΛ πάλεψε στην Αγία Πετρούπολη (γκρουπ μη πρωταθλητών), έχοντας στο πλευρό της και το 1-0 από τον πρώτο αγώνα, αλλά παίζοντας με 10 παίκτες από το 26’, έχασε με 3-0 από την Ζενίτ, η οποία σκόραρε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο «ΓΣΠ» ο ΑΠΟΕΛ (έκανε ντεμπούτο και ο Παπάζογλου) μπήκε από νωρίς στο ματς, με στόχο να δείξει πως αυτός είναι το αφεντικό, κόντρα στην πρωταθλήτρια Φινλανδίας. Το 1-0 έγινε το 17’. Ο  Ντε Βινσέντι βρήκε τον Σιέρινταν με υπέροχη… κάθετη πάσα, ο Ιρλανδός μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Τόρνες! Στο 42’ η κυπριακή ομάδα κέρδισε πέναλτι, όταν ο Ντε Βισέντι ανατράπηκε, μετά από… κατέβασμα της μπάλας προς τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ από τον Σιέρινταν κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι στον Ντε Βινσέντι ο οποίος ανατράπηκε. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε εύστοχα στο 43’ και έκανε το 2-0… Στο 45’ ο Xέικινεν έκοψε την τελευταία στιγμή τον Ντε Βινσέντι που θα ‘φευγε μόνος απέναντι από τον Τόρνες. Στο δεύτερο μέρος στο 60’ μετά από δυνατό σουτ του Βινίσιους από το ύψος της περιοχής, η μπάλα χρύπησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 70’ είχαμε νέο δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ! Οι «γαλαζοκίτρινοι» αναπτύχθηκαν όμορφα, η μπάλα κατέληξε στον Σέρτζιο που έκανε το σουτ, κόντραρε και στην εξέλιξη της φάσης με ανάποδο ψαλίδι ο Βινίσιους και «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι!
Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (68′ Εφραίμ), Ντε Βινσέντι (76′ Σωτηρίου), Σιέρινταν (81′ Παπάζογλου).
ΕΛΣΙΝΚΙ: Τόρνες, Χέικινεν, Λάμπι, Μόρεν, Βάρινεν (46′ Μπα), Σάβατζ, Ταϊνιο (74′ Φόρσελ), Άλο, Σόρσα (78′ Μάνστρομ), Σιούλερ, Λοντ.

Στην Αγία Πετρούπολη η Ζενίτ μπήκε δυνατά στον αγώνα, με στόχο να δώσει γρήγορο ρυθμό και έτσι να έρθει το γκολ. Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος είχε αποτελεσματική αμυντική λειτουργία και διατήρησε το μηδέν παθητικό. Η ομάδα της Λεμεσού κοίταξε περισσότερο την άμυνα της, κοιτώντας δειλά, δειλά να φτάσει στα καρέ του Λοντίγκιν. Μόνο που η αδυναμία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ να κρατήσουμε αρκετό χρόνο τη μπάλα χαρίζοντας ανάσες στους αμυντικούς βοήθησε περαιτέρω την επιθετικότητα της Ζενίτ…
Στο 26’ η ομάδα της Λεμεσού έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 17’) κίτρινη κάρτα ο Ντανιελζίνιο, ο οποίος παρεμπόδισε τον Τίμοτσσουκ να εκτελέσει φάουλ! Πραγματικά μια κουτή ενέργεια. Τελικά, η ΑΕΛ κράτησε το 0-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Ζενίτ στο δεύτερο μέρος αύξησε την πίεσή της και κατάφερε να σκοράρει στο 55’. Το 1-0 έκανε ο Ροντόν με… καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Σάτοφ. Στο 70’ η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είχε δοκάρι με τον Ντάνι, αλλά ο Πορτογάλος σκόραρε στο 88’ από κοντά στην επαναφορά μετά από απόκρουση του Φεγκρούς, κάνοντας το 2-0… Η γηπεδούχος πέτυχε και τ΄ριτο γκολ (3-0) στο 90’ πέναλτι του Κερζάκοφ, το οποίο κέρδισε ο τελευταίες σε μαρκάρισμα του Σιέλη!
Οι συνθέσεις
ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Κρισίτο, Λόμπερτς, Γκαράι, Σμολίνκοφ (46’ Κερζάκοφ), Φαϊζούλιν, Τίμοστσουκ (75’ Ριαντζάτζεφ), Σάτοφ (85’ Σολόβιοφ), Ντάνι, Χουλκ, Ροντόν.
ΑΕΛ: Φεγκρούς, Καντού, Σιέλης, Καρλίτος, Εντμάρ, Νικολάου, Γκουιντιλεγιέ, Ζεζίνιο (18’ Μπαρτσέλος), Σαρντινέρο (58’ Ελευθερίου), Ντανιελζίνιο, Γκικίεβιτς (86’ Ταγκμπατζούμι).

Στη Μολδαβία η Σλόβαν Μπρατισλάβας κράτησε το 0-0 κόντρα στην Σέριφ Τίραστπολ, η οποίο έπαιζε με 10 παίκτες από το 56’, και σε συνδυασμό με τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα, πήρε το εισιτήριο…

Αναλυτικά στις ρεβάνς του γ’ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε:

ΓΚΡΟΥΠ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

06/08
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 2-0 (2-2)
(17’ Σιέρινταν, 43’ Ντε Βινσέντι)

Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)-Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) 0-0
(1-2)
****Στο 56’ για την γηπεδούχο αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 18’) κίτρινη κάρτα ο Κολομβιανός Μπλάνκο…

Μάλμε (Σουηδία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) (2-4) Σε εξέλιξη

Στεάουα (Ρουμανία)-Ακτόμπε (Καζακστάν) (2-2) Σε εξέλιξη

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) (1-2) Σε εξέλιξη

Παρτιζάν (Σερβία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) (0-0) Σε εξέλιξη

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Άαλμποργκ (Δανία) (1-0) Σε εξέλιξη
 
Σέλτικ (Σκωτία)-Λέγκια (Πολωνία) (1-4) Σε εξέλιξη

05/08
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)– Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) 3-1 (0-1)
(39′ Βολόντκο, 66′ Ροντιόνοβ, 90+4′ Κρίβετς/20′ πέν. Σιντιμπέ)
****Στο 38’ αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 9’) κίτρινη κάρτα ο Μπουντλά για την φιλοξενούμενη…

Μακάμπι Τ.Α. (Ισραήλ)- Μάριμπορ (Σλοβενία) 2-2 (0-1)
(42′ Μπεν Χαΐμι, 54′ Μπεν Μπασάτ/36′, 55′ Ιμπραΐμι)

ΓΚΡΟΥΠ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

06/08
Ζενίτ (Ρωσία)-ΑΕΛ (Κύπρος) 3-0 (0-1)
(55’ Ροντόν, 88’ Ντάνι, 90’ πέν. Κερζάκοφ)
****Στο 26’ η ομάδα της Λεμεσού έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 17’) κίτρινη κάρτα ο Ντανιελζίνιο, ο οποίος παρεμπόδισε τον Τίμοτσσουκ!

Κοπεγχάγη (Δανία)- Ντνιεπρ (Ουκρανία) (0-0) Σε εξέλιξη

Μπεσίκτας (Τουρκία)¬-Φέγενορντ (Ολλανδία) (2-1) Σε εξέλιξη

05/08
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 1-2 (0-0)
(16′ αυτ. Αρσλάναγκιτς/36′ Μπόμπο, 41′ Μποκού)

Λιλ (Γαλλία)-Γκρασχόπερς (Ελβετία) 1-1 (2-0)
(19′ Μπαλμόντ/33′ Αμπράσι)
****Στο 68’ αποβλήθηκε για την φιλοξενούμενη με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Πάβλοβιτς…
****Στον αγώνα ήταν διαιτητής ο Σιδηρόπουλος, με βοηθούς τους Ευθυμιάδη και Κοστάρα, ενώ 4ος έπαιξε ο Σπάθας…

Σχετικά άρθρα