Οι ΒΕΜ για την ΠΑΕ και την στρατηγική

Μια τεκμηριωμένη ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται σε πολλά θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ, δημοσιοποίησαν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου από τον σύνδεσμο των Βυζαντινών Ενωμένων Μαχητών. Οι ΒΕΜ αναφέρονται στα λάθη που έγιναν σε πολλούς τομείς, στην στρατηγική που πρέπει να ακολουθεί και να πρεσβεύει τον ΠΑΟΚ, στην υποχρέωση που έχει ο Σαββίδης να προχωρήσει για να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο, ενωμένος με τον κόσμο και σε πολλά ακόμη.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην επιστολή τους επισημαίνουν:

«Αξιότιμοι κύριοι της παε ΠΑΟΚ,

Επειδή το ποτήρι ξεχείλισε κι επειδή η υπομονή μας δεν είναι ανεξάντλητη όπως η αγάπη μας για τον τεράστιο σύλλογο τον οποίο έχετε την τιμή να υπηρετείτε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε έστω και καθυστερημένα στην δημοσιοποίηση των σκέψεων μας, αναφορικά με τα όσα τραγελαφικά βιώνει ο σύλλογος επί της παρουσίας σας στη διοίκησή του.

Σας ενημερώνουμε πως η φλόγα του αγώνα ενάντια στο κατεστημένο και όσα αυτό πρεσβεύει παραμένει αναμμένη μέσα μας. Μία φλόγα ενός αγώνα που και εσείς οι ίδιοι εμφανιστήκατε έτοιμοι τον περασμένο Απρίλιο να δώσετε, δίπλα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ενός αγώνα για τον οποίο ακόμα και σήμερα ταλαιπωρούνται συνοπαδοί μας διωκόμενοι για όσα δεν έγιναν στο παιχνίδι κυπέλλου με το γαύρο. Ενός αγώνα που εσείς οι ίδιοι δεν δείχνετε να συμμερίζεστε, όταν στην πρόσφατη συνεδρίαση της super league ψηφίσατε τους εκπροσώπους του ολυμπιακού και του παναθηναϊκού. Υπενθυμίζουμε σε όσους επιλέγουν να ξεχνάνε εύκολα ότι την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ πλησίασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το έχασε επειδή ευνοήθηκε ο βάζελος και όχι ο γαύρος. Υπενθυμίζουμε σε όσους ξεχνάνε εύκολα, ότι φέτος την θέση του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του champions league την πήρε ο βάζελος και όχι ο γαύρος. Το πιο απλό παράδειγμα για να αντιληφθεί και ο τελευταίος αδαής για το τι πρεσβεύει ο παναθηναϊκός είναι το γεγονός ότι στην πρόσφατη εκδίκαση της υπόθεσής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, οι εκπρόσωποι του παναθηναϊκού είχαν το θράσος να παρουσιάσουν σαν πειστήρια τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ολυμπιακού. Για τον ολυμπιακό εννοείται ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε αναφορά στο τι πρεσβεύει, αφού το ξέρει και ο τελευταίος απομακρυσμένος κάτοικος της χώρας.

Σε ολόκληρη την ιστορία του συλλόγου βιώσαμε στιγμές δύσκολες, περάσαμε δύσκολα αλλά αντέξαμε. Το γεγονός πως την μοναδική στιγμή της ιστορίας του συλλόγου, που ο ΠΑΟΚ έχει επενδυτή που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική ηρεμία στους κόλπους της ομάδας, ο κόσμος της ομάδας εμφανίζεται πιο ξενερωμένος από ποτέ, είναι αποκλειστικά δικό σας δημιούργημα. Θεωρούμε πως η συμπεριφορά σας απέναντι σε πρώην και νυν ποδοσφαιριστές της ομάδας που προφανώς δεν ανήκουν στη δική σας κουλτούρα, προσβάλει το σύλλογο και όσα αυτός πρεσβεύει. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μειώνει τις αξίες του συλλόγου, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες της ιδέας που αγαπάμε περισσότερο από την ίδια μας την ζωή. Δυστυχώς οι επαναλαμβανόμενες λάθος ενέργειες, τα τεράστια επικοινωνιακά λάθη που πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του συλλόγου και η αδυναμία σας να αντιλήφθητε τα αυτονόητα, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είστε λίγοι σας άνθρωποι αλλά πραγματικά είστε λίγοι σας ΠΑΟΚτσήδες. Δεν σας ζητάμε και δεν σας προτρέπουμε πλέον να παραιτηθείτε γιατί αυτό απαιτεί συνείδηση και πραγματική αγάπη προς το σύλλογο. Αν την είχατε, θα το είχατε κάνει προ πολλού.

Αξιότιμε κύριε Αγγελίδη,

Σε καλωσορίζουμε στις τάξεις του συλλόγου και σε προτρέπουμε να ενημερωθείς σωστά για τις αξίες, τα ιδανικά και όλα όσα αντιπροσωπεύει ο σύλλογος στον οποίο έρχεσαι. Κάθε τι άλλο θα ήταν καταστροφικό και για σένα και για εμάς. Δυστυχώς, αμφιβάλουμε αν θα βρεις κανέναν μέσα στην παε ΠΑΟΚ να σου δώσει αυτές τις πληροφορίες.
Αξιότιμε κύριε μεγαλομέτοχε,

Ο ΠΑΟΚ σου ανήκει γιατί είσαι ένας από εμάς. Αποτελείς κομμάτι του κόσμου του. Ο ΠΑΟΚ ΑΝΗΚΕΙ και θα συνεχίσει να ΑΝΗΚΕΙ στον λαό του. Τα χρήματα δεν αρκούν για να υπηρετήσεις το κίνημα που λέγεται ΠΑΟΚ. Κανένας τίτλος, καμία μεταγραφή, καμία κίνηση δεν θα σε κάνει αγαπητό ανάμεσα μας, αν δεν έρθει με τρόπο που αρμόζει στην ιδεολογία του συλλόγου. Θέλουμε παίκτες που γουστάρουν να παίζουν για τον ΠΑΟΚ, που γουστάρουν να παίζουν για εμάς. Και θέλουμε αυτούς τους παίκτες να τους σέβεται ο σύλλογος όπως αυτοί σεβάστηκαν αυτόν. Θεωρούμε πως πραγματικά έχεις την διάθεση να υπηρετήσεις τον σύλλογο και να γίνεις εσύ αυτός που θα τον γιγαντώσεις ακόμα παραπάνω. Δυστυχώς, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει να σε ενημερώσει για το πραγματικό μεγαλείο του συλλόγου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός πως αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει φίλους παρά μόνο εχθρούς. Είμαστε εμείς και κανένας άλλος. Αυτό βέβαια θα έπρεπε να στο είχαν επικοινωνήσει από την αρχή, οι παραβρισκόμενοι δίπλα σου εντός και εκτός της παε ΠΑΟΚ. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και μια μερίδα ανθρώπων που διατυμπανίζουν ότι είναι παλαίμαχοι και ενώ θα έπρεπε να δοξάζουν το ΘΕΟ που φόρεσαν την φανέλα του συλλόγου, αισθάνονται ότι τους έχουμε και αιώνια υποχρέωση.
Μάθε, προσπάθησε, αγωνίσου, αγάπησε κι εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα σε σηκώσουμε στα χέρια.

Αξιότιμοι κύριοι δημοσιογράφοι,

Σας ενημερώνουμε πως δεν είμαστε ιθαγενείς, και πως τα καθρεφτάκια και οι χάντρες που μας προσφέρουν οι κυβερνόντες δεν είναι ικανά να μας ξεγελάσουν, ούτε είναι ικανά να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα πραγματικά προβλήματα του συλλόγου. Και το μεγαλύτερο όλων αυτών είναι τα ΧΡΕΗ.

Την ώρα που στις ομάδες του ΠΟΚ χαρίζονταν και εξακολουθούν να χαρίζονται εκατομμύρια, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας πείσουν, ότι λύθηκε το τεράστιο πρόβλημα που λέγεται προπονητικό. Σημαντική εξέλιξη αναμφίβολα για το δήμο Θέρμης, για τους κατοίκους της περιοχής αφού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για τον μεγαλομέτοχο που θα προχωρήσει στην υλοποίηση μιας τεράστιας επένδυσης και για τον ΠΑΟΚ φυσικά, που θα «φιλοξενείται» εκεί και όχι στην Μεσήμβρια.

Ωστόσο, ο σύλλογος παραμένει εγκλωβισμένος και δέσμιος των χρεών που δημιουργήθηκαν με τις ευλογίες κορυφαίων στελεχών της συγκυβέρνησης που πλέον στις ομιλίες τους δεν γεμίζουνε ταβέρνα, ενώ αυτοί που τα δημιούργησαν κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ελεύθεροι είτε σε διαδρόμους δικαστηρίων, είτε στους διαδρόμους της βουλής.

Για μια ιδέα, για μια ζωή, για ένα όνειρο που λέγεται ΠΑΟΚ.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ».

Σχετικά άρθρα