Έρωτας: Τι κάνεις όταν ένας άνδρας σε… φτύνει;

Εμένα μου αρέσει ένα αγόρι από το προηγούμενο καλοκαίρι. Πηγαίνουμε σε διαφορετικά σχολεία αλλά έχουμε την ίδια ηλικία. Τον Ιούνιο φέτος μαλώσαμε,  ήμασταν μόνο φίλοι και από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Τον βλέπω συχνά γιατί έχουμε πολλούς κοινούς φίλους αλλά αυτός δεν με χαιρετά. Θα έλεγα ότι γενικά με… φτύνει και με έχει “γραμμένη”. Τι να κάνω; Και επίσης με γουστάρει ο κολλητός του!…

Στο ερώτημά σας απαντά η Μαρκέλλα Καπλάνη, M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Pg.Cert. Ειδικής Αγωγής, B.Sc. Ψυχολογίας

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δεν μου διευκρινίζεις τους λόγους για τους οποίους μαλώσατε και τι ακριβώς συνέβαινε μεταξύ σας πριν τον τσακωμό. Αν καταλαβαίνω καλά δεν ήσασταν ποτέ ζευγάρι. Αν έχω δίκιο, ήσασταν φίλοι ή γνωστοί μα από κάποιο σημείο και μετά σταματήσατε να μιλάτε λόγο του τσακωμού. Είναι σίγουρα οδυνηρό που αναγκάζεσαι να τον συναναστρέφεσαι υπό αυτές τις συνθήκες και αυτό δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο να τον ξεπεράσεις. Από την άλλη, έχεις αναρωτηθεί για ποιό λόγο συνεχίζεις να θέλεις κάποιον που σε έχει «γραμμένη» όπως είπες; Ναι, σίγουρα ιντριγκάρει το δράμα και η δυσκολία του όλου θέματος αλλά και να πετύχεις τον στόχο (να είσαι με το συγκεκριμένο παιδί), θα είσαι ευχαριστημένη πραγματικά; Η τωρινή του συμπεριφορά δείχνει κάποια πράγματα για τον χαρακτήρα του που θα έπρεπε να σε προβληματίζουν. Το ότι δεν έχει κάτσει να επιλύσετε το πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ σας, για παράδειγμα, είναι μεγάλη αντένδειξη εάν αποζητάς σοβαρή σχέση με αυτόν τον άνθρωπο.

Από την άλλη είναι και ο κολλητός. Ούτε εδώ μου λες αν εσένα σε ενδιαφέρει. Στην περίπτωση που δεν είχε γίνει τίποτα με τον φίλο του, και εφόσον σου αρέσει κι εσένα, δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι. Αν πάλι δε σε ενδιαφέρει και θα είναι η εναλλακτική σου λύση, τότε καλύτερο είναι να είσαι ξεκάθαρη και να μη μπλέξεις τις καταστάσεις. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να εξετάσεις τα κίνητρά σου πριν αποφασίσεις τι θα κάνεις.

Όσο, πάντως, διατηρείς συναισθήματα για το παιδί που περιέγραψες πρωτίστως, τόσο βάζεις παρωπίδες και χάνεις άλλες ευκαιρίες για κάτι που, κατά πάσα πιθανότητα, θα ήταν πολύ καλύτερο για σένα.

Μαρκέλλα Καπλάνη

M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Pg.Cert. Ειδικής Αγωγής, B.Sc. Ψυχολογίας

Μέλος Αμερικάνικου Συλλόγου Ψυχολόγων

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σε θέλει ή παίζει μαζί σου; Πώς θα το καταλάβεις;

Του αρέσεις αλλά δεν θέλει να τα φτιάξει μαζί σου. Ποια είναι τα σημάδια;

Γλώσσα του σώματος: 15+1 σημάδια που προδίδουν ότι του αρέσεις!

 

 

Σχετικά άρθρα