Ανάλυση αίματος μέσω εφαρμογής κινητού

7 Αυγούστου 2014

Μία εφαρμογή, η οποία με τη βοήθεια ενός πρόσθετου φακού επιτρέπει στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο να προχωρήσει σε ανάλυση αίματος, κατόρθωσε να αναπτύξει ομάδα ερευνητών, σύμφωνα με το BBC.

Η εφαρμογή ονομάζεται «Athelas» και σύμφωνα με τους ερευνητές που την κατασκεύασαν η ανάλυση που θα κάνει στο αίμα θα μπορεί να εντοπίσει ασθένειες όπως η ελονοσία και ο καρκίνος. Ειδικοί ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, επισημαίνουν τους κινδύνους που κρύβει μία τέτοια εφαρμογή καθώς η ανάλυση των δειγμάτων δεν θα γίνεται από ειδικούς σε κάποιο εργαστήριο, επομένως τα αποτελέσματα μπορεί να είναι λανθασμένα.

Πώς λειτουργεί

Οι χρήστες με τη βοήθεια του ειδικού φακού τραβούν μία φωτογραφία το δείγμα του αίματός τους και στην συνέχεια στέλνουν ηλεκτρονικά τη φωτογραφία στους servers της εφαρμογής. Ακολούθως, τα αποτελέσματα της ανάλυσης του δείγματος στέλνονται πίσω στο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο.

«Για περισσότερους από δύο αιώνες, η μορφολογία των κυττάρων και οι τεχνικές ανάλυσης αυτών δεν έχουν αλλάξει δραματικά. Και τούτο παρότι η ανάλυση αίματος για τους γιατρούς είναι εξαιρετικής σημασίας» δήλωσε ο Τανάι Ταντόν, επικεφαλής των ερευνητών που δημιούργησαν το Athelas. «Σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές η τεχνολογία θα λάμψει. Θα προσφέρει έγκαιρη διάγνωση και θα σώσει ζωές»

ethnos.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Πώς θα βοηθήσω κάποιον με διατροφική διαταραχή;
Οδηγός βοήθειας για συγγενείς/φίλους...
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...