Ιδέες για σαλάτες με χαμηλές θερμίδες!

<div class="Section1">
<p class="Heading10"><span style="font-size: small;">Ένα σακουλάκι προπλυμένης σαλάτας περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια υπέροχη σαλάτα ημέρας νηστείας.</span></p>
<p class="Bodytext20"><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Υλικά σαλάτας</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Μαγειρεμένες γαρίδες</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">50 γρ. = 40</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Καπνιστός σολομός – 1 φέτα 60 γρ.</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">80-100</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Καρδιές αγκινάρας: εξαρχάται από ίο μέγεθοε της κονσέρβας</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">25-50 ανά μερίδα</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Κολοκυθόσποροι: 1 κουτ. γλυκού (5 γρ.)</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">29</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Κουκουναρόσποροι: 1 κουι. γλυκού (5 γρ.)</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">35</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ηλιόσποροι: 1 κουι. γλυκού (5 γρ.)</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">30</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Μοτσαρέλα βουβαλίσια, 1/2 δοχείο (60 γρ.)</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">170</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Μήλο σε φέτες: 1/2 μικρό μήλο (περίπου 50 γρ.)</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">27</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Καρύδια: 1 κουτ. γλυκού (5 γρ.)</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">34</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ολόκληρο βρασμένο αυγό</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">70-80</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="225">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">1/2 σακουλάκι προπλυμένης σαλάταε, όποια σας αρέσει!</span></p>
</td>
<td valign="top" width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">15-30: δείτε την ετικέτα</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 285px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
</div>
<p> </p>
<div class="Section2">
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Υλικά σαλάτας</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ντομάτες τσέρι</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">3 ανά ντομάτα</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Κομμένη γλυκιά πιπεριά</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">30 ανά πιπεριά</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Παντζάρι, 50 γρ. μαγειρεμένο</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">16</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Καλαμπόκι – 50 γρ. στραγγισμένο από κονσέρβα</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">40-50</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Φρέσκο κρεμμύδι</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">Μεσαίο, 8</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Παρμεζάνα – κομμένη σε πολύ λεπτέε φλούδες με τον αποφλοιωτή πατάταε</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">10 γρ. φλούδεε, 40</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τυρί cottage: ανάλογα με την περιεκτικότητα σε λιπαρά</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">60-100 ανά 100 ΥΡ·</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Πολύ λεπτή φέτα ζαμπόν – οι φέτες διαφέρουν</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">10-15 ανά φέτα</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Πολύ λεπτή φέτα γαλοπούλαε – οι φέτες διαφέρουν</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">8-15 ανά φέτα</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="229">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Μαγειρεμένεε γαρίδεε</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">50 γρ. = 40</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 286px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
</div>
<p> </p>
<div class="Section3">
<p class="Heading10"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά έμπνευσης από το Α ως το Ω</span></strong></p>
<p class="Bodytext20"><span style="font-size: small;">Η ενότητα αυτή έχει δημιουργηθεί για να σας δώσει «ένα χεράκι βοήθειας», σε περίπτωση που βαρεθήκατε και αναζητάτε γρήγορες, νέες ιδέες.</span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="77">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="151">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="77">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ακτινίδιο</span></p>
</td>
<td width="151">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Πολλέε φορές ία αγνοούμε, ίσως λόγω  της μη ελκυστικής τους εμφάνισης. Όμως, μέσατουε κρύβουν έναν θησαυρό βιταμίνης C.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">46</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="77">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Αμύγδαλα</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="151">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τα αμύγδαλα είναι τόσο καλά και</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">1</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="77">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="151">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">παρόλο που, όπως όλοι οι καρποί,</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">ολόκληρο</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="77">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="151">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">έχουν πολλές θερμίδες, μια μικρή</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">= 7</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="77">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="151">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">χούφτα μπορεί να είναι πολύ</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">1 κουτ.</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="77">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="151">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">χορταστική. Μπορείτε να ία</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">γλυκού =</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="77">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="151">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">χρησιμοποιήσετε και αλεσμένα: 1 κουταλιά του γλυκού ανακατεμένη με γιαούρτι και καρπούε φρούτων o0s δίνει μια αίσθηση γλυκύτηταε, ενώ περιέχει αμελητέου5 υδατάνθρακεε, έτσι θα oas κρατήσει xopt0tous για περισσότερη ώρα.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">(5 γρ.) 31</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 284px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
</div>
<p> </p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="65">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="65">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Γαλοπούλα και άλλα χριστουγεννιάτικα φαγητά</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Η γαλοπούλα είναι ένα υπέροχο κρέαε χαμηλών λιπαρών, αλλά τα υπόλοιπα εορταστικά φαγητά δεν είναι και τόσο διαιτητικά. Έτσι θα oas πρότεινα να εκμεταλλευτείτε την ευελιξία αυτής της δίαιτας για να φάτε ό,τι θέλετε τις ημέρες των γιορτών και να εφαρμόσετε τη νηστεία αμέσωε μετά. Εξάλλου, οι γιορτέε είναι για να ns απολαμβάνουμε.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">46</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="65">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Γ ιαούρτι</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ξεχάστε τα αραιά, άγευστα διαιτητικά γιαούρτια που έτρωγαν κάποτε όσοι έκαναν δίαιτα. Τώρα υπάρχουν πολύ εύγεστα γιαούρτια με κάτω από 100 θερμίδεε. Tis ημέρε5 vnara'as, όμωε, πολλέΞ φορέε προτιμώ να φάω κανονικό γιαούρτι σε πολύ μικρέε μερίδε5.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">Ανάλογα με τη μάρκα!</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="65">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Γιορτές</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ή το πασχαλινό αρνάκι κι όλε5 αυτέε οι λιχουδιέε που συνηθίζουμε να τρώμε eras γιορτέε δε βοηθάνε crcis νηστείεε. Opcos, αυτή η δίαιτα είναι ιδανική για όλε5 ns περιστάσεΐΞ. Μπορείτε να αισθάνεστε συνεπήε στη δίαιτά oas, κάνονταε απλώ5 νηστεία δύο ημέρεε μετά την περίοδο των γιορτών, κάτι που μπορεί να είναι και ανακουφιστικό έπειτα από τόσο πλούσιο φαγητό. Μην ξεχνάτε, αυτή η διατροφή είναι για μια ζωή και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 283px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<p><br clear="ALL" /> </p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="60">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Γρανίτα</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Φτιάξτε ιη δική oas γρανίτα χαμηλών θερμίδων ή παγωχογλειφιχζούρια με χυμό φρούτων xcopis ζάχαρη, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή πολτοποιημένα φρούτα. Παγώστε τα σε μια φόρμα και απολαύστε τα!</span></p>
</td>
<td valign="top" width="60">
<p class="Bodytext20"><span style="font-size: small;">Εξαρτάται από το τι θα προσθέσετε</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ενταμάμε</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">(πράσινα</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">φασόλια</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">σόγιαε)</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Αυτά τα ολόκληρα φασόλια που σερβίρονται στα ασιατικά εστιατόρια διατίθενται και κατεψυγμένα για κατανάλωση στο σπίτι. Είναι χορταστικά, θρεπτικά και μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία oas να τσιμπήσετε κάτι.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">50 γρ. = 61</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ζαμπόν</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Υπέροχο όταν λαχταράτε ένα γευστικό έδεσμα. Το ζαμπόν Πάρμαε είναι εξαιρετικό, δοκιμάστε 2 φέτεε ζαμπόν Πάρμαε με 6 λεπτέε φέτεε πεπόνι.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">Για πεπόνι και ζαμπόν = 80</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ζελέ</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20"><span style="font-size: small;">Τα ζελέ xcopis ζάχαρη μπορούν να oas βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη λαχτάρα oas για γλυκό, με αμελητέεε θερμίδεε.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="60">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">3-10</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Κινόα</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Η κινόα είναι έναε onopos που αρχικά καλλιεργήθηκε από xous'Ivkos. Χρησιμοποιείται για πιλάφι ή για γέμιση.Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνε5, έτσι αρκεί μια μικρή ποσότητα για να oas χορτάσει. Μπορείτε να τη βάλετε σε σαλάτεε ή άλλα πιάτα που ouv00&lt;os φτιάχνονται με ρύζι.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="60">
<p class="Bodytext20"><span style="font-size: small;">100 γρ. μαγειρεμένη = 100-110</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 286px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<p><br clear="ALL" /> </p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="164">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="58">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Κίτρο Ugli</span></p>
</td>
<td width="164">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Προφανώε μοιάζει με το γκρέιπφρουι.</span></p>
</td>
<td width="58">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">Vi φρούτο = 45</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Μουστάρδα</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ντιζόν</span></p>
</td>
<td width="164">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ή οποιαδήποιε άλλη μουστάρδα. Την προσθέτω σε πολλά γευστικά πιάτα για να δώσω μια αψάδα χαμηλών θερμίδων. Έχει θερμίδεε, όμωε είναι τόσο καυτερή, που μια μικρή μόνο ποσότητα αρκεί.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="58">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού (5 ml) = 15</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Μπισκότα</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Oreo</span></p>
</td>
<td width="164">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Είναι τόσο χαριτωμένα, ίσωε γι' αυτό λατρεύω τα μπισκότα Oreo. Τα μίνι Oreo μπορούν να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σαε για γλυκό χωρίε υπερβολικέε θερμίδεε, αν βέβαια μπορείτε να σταματήσετε στο ένα ή στα δύο.</span></p>
</td>
<td width="58">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">4</span></p>
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">μπισκοτάκια μεγέθουε μπουκιάε (29 γρ.) = 65 θερμίδεε</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="63">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Μπρόκολο</span></p>
</td>
<td valign="top" width="164">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Άλλη μια υπερ-τροφή. Απαίσιο αν το παραμαγειρέψετε, αλλά στον ατμό είναι μια χαρά ή ακόμα δοκιμάστε να το τηγανίσετε μέχρι να μαυρίσει σχεδόν!</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Οι άκρεε καραμελώνουν αν κόψετε τιε φουντίτσεε στα 3 χιλιοστά. Μετά ζεστάνετε πολύ λίγο λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει και τηγανίστε το και από τιε δύο πλευρέε. θα χρειαστείτε απορροφητήρα ή ανοιχτό παράθυρο, γιατί μπορεί να βγάλει κάπνα, αλλά είναι υπέροχο με πιπέρι και αλάτι, σάλτσα σόγιαε ή σάλτσα τσίλι, ενώ περιέχει πολύ λίγεε θερμίδεε.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="58">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">100 γρ. = 38</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 286px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<p><br clear="ALL" /> </p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Νεροκάρδαμο</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ακόμα μία τροφή που αναφέρεται συχνά ωε υπερτροφή, λόγω ins υψηλήε του περιεκτικότηταε σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά. Τον 16ο αιώνα το συνιστούσαν για τη θεραπεία του σκορβούτου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια θρεπτική σαλάτα ή σε σούπε5.</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Επιπλέον, θεωρείται ότι μπορεί να έχει αντικαρκινικέε ιδιότητεε, ns οποίε$ εξετάζουν τώρα οι επιστήμονεε.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">100 γρ. = 11</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Νουντλς</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε τα «χωρίε θερμίδεε» vouviAs Shirataki, που περιέχουν λιγότερο από 20 θερμίδεε (ή και καθόλου θερμίδεε) ανά μερίδα. Τα νουντλε Shirataki με τοφού έχουν λιγότερο γεύση «ψαριού» και είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια σάλτσα με έντονη γεύση, όπωε επίσηε να τα ψήσετε «στεγνά» για ένα λεπτό σε καυτό σκεύοε προτού τα χρησιμοποιήσετε!</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">Λιγότερο από 20 θερμίδεε ανά μερίδα</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ντιπ/Σάλτσα</span></p>
</td>
<td width="163">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τα αγοραστά μπορεί να είναι πραγματικά καλά, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με το σπιτικό, το οποίο μάλιστα γίνεται ακόμα καλύτερο αν παραμείνει μία ημέρα στο ψυγείο.</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">1 ντομάτα, ψιλοκομμένη σε κύβουε 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο</span></p>
</td>
<td valign="top" width="56">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">14</span></p>
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">θερμίδεε ανά μερίδα</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 285px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<p><br clear="ALL" /> </p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="58">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="62">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="58">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Υζ αγγούρι &amp; Υζ σέλερι, ψιλοκομμένα 2 κουι. σούπαε ξίδι 2 κουι. σούπαε αλάτι 1 πρέζα από το καθένα: νιφάδεε τσίλι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη 1 κουτ. γλυκού σάλτσα γουόρστερσερ</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Μουλιάστε τα κρεμμύδια στο ξίδι με 1 κουτ. σούπαε αλάτι. Αφήστε τα όλη νύχτα. Ψήστε την κόκκινη πιπεριά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η φλούδα τηε, αφαιρέστε τα σπόρια και την άσπρη σάρκα, ψιλοκόψτε και προσθέστε τη στα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά και κρεμμύδια. Προσθέστε μυρωδικά.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="bottom" width="58">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ξίδι</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Το ξίδι είναι ένα υποτιμημένο υλικό.</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">1 κουτ.</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="58">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Υπάρχουν πολλέε ποικιλίεε, όπωε ξίδια</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">γλυκού</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="58">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">φρούτων, τσέρι, χυμού μήλου, κόκκινου</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">βαλσάμικο =</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="58">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">και λευκού κρασιού, ακόμα και</span></p>
</td>
<td width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">12-16</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="58">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">σαμπάνιαε, τα οποία θεωρητικά έχουν</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">1 κουτ.</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="58">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">μηδενικέε θερμίδεε. Τα πιο απαλά στη</span></p>
</td>
<td valign="bottom" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">γλυκού ξίδι</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="58">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">γεύση μπορούν να χρησιμοποιηθούν</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">λευκού</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="58">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
<td valign="top" width="173">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">μόνα τουε ωε ντρέσινγκ, χωρίε λάδι, ενώ το βαλσάμικο, το οποίο περιέχει περισσότερεε θερμίδεε, είναι υπέροχο σε μαγειρεμένα λαχανικά και σε σαλάτεε. Επιπρόσθετα, έχει πολλέε θεραπευτικέε ιδιότητεε, όπωε θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, στη χοληστερόλη και στον διαβήτη/ ευαισθησία στην ινσουλίνη.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">κρασιού = 1!</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 292px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<p><br clear="ALL" /> </p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="157">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="62">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Παγωτά</span></p>
</td>
<td width="157">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Δε χρειάζεται να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σαε, αν κάνετε προσεκτικέε επιλογέε. Ένα Solero μπορεί να είναι ο σύμμαχόε oas tis ζεστέε ημέρεε ή αναζητήστε παγωτά ιταλικού τύπου, που συνήθωε είναι λιγότερο παχυντικά από τα αμερικανικού τύπου ή ένα κρεμώδεε γιαουρτοπαγωτό χαμηλών λιπαρών (ελέγξτε τιε θερμίδεε ωστόσο, διότι μερικά μπορεί να περιέχουν περισσότερεε θερμίδεε από τα κανονικά παγωτά).</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">Solero = 90</span></p>
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">1 μπάλα γιαουρτο- παγωτό βανίλια χωρίε λιπαρά = 80</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Παντζάρι</span></p>
</td>
<td width="157">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Όπωε μάλλον έχετε ήδη καταλάβει, είμαι φανατική των παντζαριών, ειδικά αν είναι αρωματισμένα με τσίλι ή ψημένα με σκόνη κύμινου και σερβιρισμένα με λίγο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή κύμινο. Το παντζάρι σάε κάνει καλό και γίνεται υπέροχη σαλάτα με ρόκα, ντομάτεε τσέρι, βαλσάμικο ξίδι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μήλο. Μου αρέσει επίσηε με φρέσκια μοτσαρέλα (αυτή που επιπλέει στο νερό…).</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">50 γρ. μαγειρεμένα = 16</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Πιπερόριζα</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">(τζίντζερ)</span></p>
</td>
<td width="157">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Έναε από τουε καλύτερούε σαε φίλουε για έξτρα γεύση τιε ημέρεε νηστείαε. Λατρεύω την καθαρή γεύση τηε πιπερόριζαε τουρσί που σερβίρεται με σούσι. Την τρώω και μόνη τηε!</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">25 γρ. (άφθονη!) = 10-15</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 286px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<p><br clear="ALL" /> </p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="62">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="162">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="62">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ρικόια</span></p>
</td>
<td width="162">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ένα απολαυστικό ελαφρύ ιταλικό τυρί με κρεμώδη υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ντιπ, σάλτσεε ή ακόμα και ωε υποκατάστατο τηε μαγιονέζαε σε σαλάτεε που χρειάζονται «δέσιμο». Δείτε τιε ετικέτεε για να επιλέξετε τιε εκδοχέε με τιε λιγότερεε θερμίδεε.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">1 κούπα = 50-100 ανάλογα με τη μάρκα</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Σοκολάτα</span></p>
</td>
<td width="162">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Απολαυστική. Δεν μπορείτε να φάτε πολύ, αλλά δύο με τέσσερα κομματάκια από την ακριβή μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σαε. Είναι γλυκιά αλλά όχι υπερβολικά, ενώ περιέχει και πολλά αντιοξειδωτικά.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">10 ΥΡ· (4 μικρά κομματάκια) = 58</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Σπαράγγια</span></p>
</td>
<td width="162">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Σούπερ θρεπτικά, χορταστικά και νόσημα, μαγειρεμένα στον ατμό, βραστά ή, ακόμα πιο εύκολα, στον φούρνο μικροκυμάτων. Σερβίρετέ τα με αλάτι και πιπέρι, χυμό λεμονιού ή συνοδεύονταε με ένα ωραίο αυγό ποσέ για «βούτεε». Μπορείτε επίσηε να τα προμαγειρέψετε και κατόπιν να τα ψήσετε στο γκριλ. Είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">5 βλαστοί = 25</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Φακές</span></p>
</td>
<td width="162">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Οι οικονομικέε κόκκινεε φακέε αποτελούν υπέροχη βάση για σούπα (δείτε τη σχετική συνταγή), ενώ οι εκλεκτέε φακέε Puy είναι εξαιρετικά χορταστικέε και προσφέρουν μια θρεπτική και νόστιμη βάση για σαλάτα.</span></p>
</td>
<td valign="top" width="62">
<p class="Bodytext20" align="right"><span style="font-size: small;">100 γρ. φακέε Puy έτοιμεε προε κατανάλωση = 130</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 286px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<p><br clear="ALL" /> </p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<div align="center">
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
<td width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Τροφές</span></p>
</td>
<td width="162">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Ιδέες</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">θερμίδες</span></p>
</td>
</tr>
<tr>
<td valign="top" width="67">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Φέτα</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">χαμηλών</span></p>
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">λιπαρών</span></p>
</td>
<td width="162">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">Έχει έντονη, αλμυρή γεύση, έτσι μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή. Προσθέστε τη σε χωριάτικη σαλάτα με πολλέε ντομάτεε, μαύρεε ελιέε και αγγούρι, ίσωε με λίγο ξίδι κόκκινου κρασιού ή ένα έτοιμο ντρέσινγκ χαμηλών θερμίδων.</span></p>
</td>
<td width="56">
<p class="Bodytext20" align="left"><span style="font-size: small;">50 γρ. = 100-1201 κούπα = 50-100 ανάλογα με τη μάρκα</span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<div>
<table style="width: 284px;" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
<tbody>
<tr>
<td valign="top">
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
</div>
<p> </p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>

Σχετικά άρθρα