Ιδέες για σαλάτες με χαμηλές θερμίδες!

7 Αυγούστου 2014

Ένα σακουλάκι προπλυμένης σαλάτας περιέχει πολύ λίγες θερμίδες και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια υπέροχη σαλάτα ημέρας νηστείας.

 

Υλικά σαλάτας

θερμίδες

Μαγειρεμένες γαρίδες

50 γρ. = 40

Καπνιστός σολομός - 1 φέτα 60 γρ.

80-100

Καρδιές αγκινάρας: εξαρχάται από ίο μέγεθοε της κονσέρβας

25-50 ανά μερίδα

Κολοκυθόσποροι: 1 κουτ. γλυκού (5 γρ.)

29

Κουκουναρόσποροι: 1 κουι. γλυκού (5 γρ.)

35

Ηλιόσποροι: 1 κουι. γλυκού (5 γρ.)

30

Μοτσαρέλα βουβαλίσια, 1/2 δοχείο (60 γρ.)

170

Μήλο σε φέτες: 1/2 μικρό μήλο (περίπου 50 γρ.)

27

Καρύδια: 1 κουτ. γλυκού (5 γρ.)

34

Ολόκληρο βρασμένο αυγό

70-80

1/2 σακουλάκι προπλυμένης σαλάταε, όποια σας αρέσει!

15-30: δείτε την ετικέτα

 

 

Υλικά σαλάτας

θερμίδες

Ντομάτες τσέρι

3 ανά ντομάτα

Κομμένη γλυκιά πιπεριά

30 ανά πιπεριά

Παντζάρι, 50 γρ. μαγειρεμένο

16

Καλαμπόκι - 50 γρ. στραγγισμένο από κονσέρβα

40-50

Φρέσκο κρεμμύδι

Μεσαίο, 8

Παρμεζάνα - κομμένη σε πολύ λεπτέε φλούδες με τον αποφλοιωτή πατάταε

10 γρ. φλούδεε, 40

Τυρί cottage: ανάλογα με την περιεκτικότητα σε λιπαρά

60-100 ανά 100 ΥΡ·

Πολύ λεπτή φέτα ζαμπόν - οι φέτες διαφέρουν

10-15 ανά φέτα

Πολύ λεπτή φέτα γαλοπούλαε - οι φέτες διαφέρουν

8-15 ανά φέτα

Μαγειρεμένεε γαρίδεε

50 γρ. = 40

 

 

Υλικά έμπνευσης από το Α ως το Ω

Η ενότητα αυτή έχει δημιουργηθεί για να σας δώσει «ένα χεράκι βοήθειας», σε περίπτωση που βαρεθήκατε και αναζητάτε γρήγορες, νέες ιδέες.

Τροφές

Ιδέες

θερμίδες

Ακτινίδιο

Πολλέε φορές ία αγνοούμε, ίσως λόγω  της μη ελκυστικής τους εμφάνισης. Όμως, μέσατουε κρύβουν έναν θησαυρό βιταμίνης C.

46

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι τόσο καλά και

1

 

παρόλο που, όπως όλοι οι καρποί,

ολόκληρο

 

έχουν πολλές θερμίδες, μια μικρή

= 7

 

χούφτα μπορεί να είναι πολύ

1 κουτ.

 

χορταστική. Μπορείτε να ία

γλυκού =

 

χρησιμοποιήσετε και αλεσμένα: 1 κουταλιά του γλυκού ανακατεμένη με γιαούρτι και καρπούε φρούτων o0s δίνει μια αίσθηση γλυκύτηταε, ενώ περιέχει αμελητέου5 υδατάνθρακεε, έτσι θα oas κρατήσει xopt0tous για περισσότερη ώρα.

(5 γρ.) 31

 

 

Τροφές

Ιδέες

θερμίδες

Γαλοπούλα και άλλα χριστουγεννιάτικα φαγητά

Η γαλοπούλα είναι ένα υπέροχο κρέαε χαμηλών λιπαρών, αλλά τα υπόλοιπα εορταστικά φαγητά δεν είναι και τόσο διαιτητικά. Έτσι θα oas πρότεινα να εκμεταλλευτείτε την ευελιξία αυτής της δίαιτας για να φάτε ό,τι θέλετε τις ημέρες των γιορτών και να εφαρμόσετε τη νηστεία αμέσωε μετά. Εξάλλου, οι γιορτέε είναι για να ns απολαμβάνουμε.

46

Γ ιαούρτι

Ξεχάστε τα αραιά, άγευστα διαιτητικά γιαούρτια που έτρωγαν κάποτε όσοι έκαναν δίαιτα. Τώρα υπάρχουν πολύ εύγεστα γιαούρτια με κάτω από 100 θερμίδεε. Tis ημέρε5 vnara'as, όμωε, πολλέΞ φορέε προτιμώ να φάω κανονικό γιαούρτι σε πολύ μικρέε μερίδε5.

Ανάλογα με τη μάρκα!

Γιορτές

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ή το πασχαλινό αρνάκι κι όλε5 αυτέε οι λιχουδιέε που συνηθίζουμε να τρώμε eras γιορτέε δε βοηθάνε crcis νηστείεε. Opcos, αυτή η δίαιτα είναι ιδανική για όλε5 ns περιστάσεΐΞ. Μπορείτε να αισθάνεστε συνεπήε στη δίαιτά oas, κάνονταε απλώ5 νηστεία δύο ημέρεε μετά την περίοδο των γιορτών, κάτι που μπορεί να είναι και ανακουφιστικό έπειτα από τόσο πλούσιο φαγητό. Μην ξεχνάτε, αυτή η διατροφή είναι για μια ζωή και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα.

 

 


 

Τροφές

Ιδέες

Θερμίδες

Γρανίτα

Φτιάξτε ιη δική oas γρανίτα χαμηλών θερμίδων ή παγωχογλειφιχζούρια με χυμό φρούτων xcopis ζάχαρη, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή πολτοποιημένα φρούτα. Παγώστε τα σε μια φόρμα και απολαύστε τα!

Εξαρτάται από το τι θα προσθέσετε

Ενταμάμε

(πράσινα

φασόλια

σόγιαε)

Αυτά τα ολόκληρα φασόλια που σερβίρονται στα ασιατικά εστιατόρια διατίθενται και κατεψυγμένα για κατανάλωση στο σπίτι. Είναι χορταστικά, θρεπτικά και μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία oas να τσιμπήσετε κάτι.

50 γρ. = 61

Ζαμπόν

Υπέροχο όταν λαχταράτε ένα γευστικό έδεσμα. Το ζαμπόν Πάρμαε είναι εξαιρετικό, δοκιμάστε 2 φέτεε ζαμπόν Πάρμαε με 6 λεπτέε φέτεε πεπόνι.

Για πεπόνι και ζαμπόν = 80

Ζελέ

Τα ζελέ xcopis ζάχαρη μπορούν να oas βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη λαχτάρα oas για γλυκό, με αμελητέεε θερμίδεε.

3-10

Κινόα

Η κινόα είναι έναε onopos που αρχικά καλλιεργήθηκε από xous'Ivkos. Χρησιμοποιείται για πιλάφι ή για γέμιση.Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνε5, έτσι αρκεί μια μικρή ποσότητα για να oas χορτάσει. Μπορείτε να τη βάλετε σε σαλάτεε ή άλλα πιάτα που ouv00

100 γρ. μαγειρεμένη = 100-110

 


 

Τροφές

Ιδέες

Θερμίδες

Κίτρο Ugli

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Προφανώε μοιάζει με το γκρέιπφρουι.

Vi φρούτο = 45

Μουστάρδα

Ντιζόν

Ή οποιαδήποιε άλλη μουστάρδα. Την προσθέτω σε πολλά γευστικά πιάτα για να δώσω μια αψάδα χαμηλών θερμίδων. Έχει θερμίδεε, όμωε είναι τόσο καυτερή, που μια μικρή μόνο ποσότητα αρκεί.

1 κουτ. γλυκού (5 ml) = 15

Μπισκότα

Oreo

Είναι τόσο χαριτωμένα, ίσωε γι' αυτό λατρεύω τα μπισκότα Oreo. Τα μίνι Oreo μπορούν να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σαε για γλυκό χωρίε υπερβολικέε θερμίδεε, αν βέβαια μπορείτε να σταματήσετε στο ένα ή στα δύο.

4

μπισκοτάκια μεγέθουε μπουκιάε (29 γρ.) = 65 θερμίδεε

Μπρόκολο

Άλλη μια υπερ-τροφή. Απαίσιο αν το παραμαγειρέψετε, αλλά στον ατμό είναι μια χαρά ή ακόμα δοκιμάστε να το τηγανίσετε μέχρι να μαυρίσει σχεδόν!

Οι άκρεε καραμελώνουν αν κόψετε τιε φουντίτσεε στα 3 χιλιοστά. Μετά ζεστάνετε πολύ λίγο λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει και τηγανίστε το και από τιε δύο πλευρέε. θα χρειαστείτε απορροφητήρα ή ανοιχτό παράθυρο, γιατί μπορεί να βγάλει κάπνα, αλλά είναι υπέροχο με πιπέρι και αλάτι, σάλτσα σόγιαε ή σάλτσα τσίλι, ενώ περιέχει πολύ λίγεε θερμίδεε.

100 γρ. = 38

 


 

Τροφές

Ιδέες

θερμίδες

Νεροκάρδαμο

Ακόμα μία τροφή που αναφέρεται συχνά ωε υπερτροφή, λόγω ins υψηλήε του περιεκτικότηταε σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά. Τον 16ο αιώνα το συνιστούσαν για τη θεραπεία του σκορβούτου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια θρεπτική σαλάτα ή σε σούπε5.

Επιπλέον, θεωρείται ότι μπορεί να έχει αντικαρκινικέε ιδιότητεε, ns οποίε$ εξετάζουν τώρα οι επιστήμονεε.

100 γρ. = 11

Νουντλς

Δοκιμάστε τα «χωρίε θερμίδεε» vouviAs Shirataki, που περιέχουν λιγότερο από 20 θερμίδεε (ή και καθόλου θερμίδεε) ανά μερίδα. Τα νουντλε Shirataki με τοφού έχουν λιγότερο γεύση «ψαριού» και είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια σάλτσα με έντονη γεύση, όπωε επίσηε να τα ψήσετε «στεγνά» για ένα λεπτό σε καυτό σκεύοε προτού τα χρησιμοποιήσετε!

Λιγότερο από 20 θερμίδεε ανά μερίδα

Ντιπ/Σάλτσα

Τα αγοραστά μπορεί να είναι πραγματικά καλά, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με το σπιτικό, το οποίο μάλιστα γίνεται ακόμα καλύτερο αν παραμείνει μία ημέρα στο ψυγείο.

1 ντομάτα, ψιλοκομμένη σε κύβουε 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

14

θερμίδεε ανά μερίδα

 


 

Τροφές

Ιδέες

θερμίδες

 

Υζ αγγούρι & Υζ σέλερι, ψιλοκομμένα 2 κουι. σούπαε ξίδι 2 κουι. σούπαε αλάτι 1 πρέζα από το καθένα: νιφάδεε τσίλι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη 1 κουτ. γλυκού σάλτσα γουόρστερσερ

Μουλιάστε τα κρεμμύδια στο ξίδι με 1 κουτ. σούπαε αλάτι. Αφήστε τα όλη νύχτα. Ψήστε την κόκκινη πιπεριά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η φλούδα τηε, αφαιρέστε τα σπόρια και την άσπρη σάρκα, ψιλοκόψτε και προσθέστε τη στα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά και κρεμμύδια. Προσθέστε μυρωδικά.

 

Ξίδι

Το ξίδι είναι ένα υποτιμημένο υλικό.

1 κουτ.

 

Υπάρχουν πολλέε ποικιλίεε, όπωε ξίδια

γλυκού

 

φρούτων, τσέρι, χυμού μήλου, κόκκινου

βαλσάμικο =

 

και λευκού κρασιού, ακόμα και

12-16

 

σαμπάνιαε, τα οποία θεωρητικά έχουν

1 κουτ.

 

μηδενικέε θερμίδεε. Τα πιο απαλά στη

γλυκού ξίδι

 

γεύση μπορούν να χρησιμοποιηθούν

λευκού

 

μόνα τουε ωε ντρέσινγκ, χωρίε λάδι, ενώ το βαλσάμικο, το οποίο περιέχει περισσότερεε θερμίδεε, είναι υπέροχο σε μαγειρεμένα λαχανικά και σε σαλάτεε. Επιπρόσθετα, έχει πολλέε θεραπευτικέε ιδιότητεε, όπωε θετική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, στη χοληστερόλη και στον διαβήτη/ ευαισθησία στην ινσουλίνη.

κρασιού = 1!

 


 

Τροφές

Ιδέες

θερμίδες

Παγωτά

Δε χρειάζεται να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σαε, αν κάνετε προσεκτικέε επιλογέε. Ένα Solero μπορεί να είναι ο σύμμαχόε oas tis ζεστέε ημέρεε ή αναζητήστε παγωτά ιταλικού τύπου, που συνήθωε είναι λιγότερο παχυντικά από τα αμερικανικού τύπου ή ένα κρεμώδεε γιαουρτοπαγωτό χαμηλών λιπαρών (ελέγξτε τιε θερμίδεε ωστόσο, διότι μερικά μπορεί να περιέχουν περισσότερεε θερμίδεε από τα κανονικά παγωτά).

Solero = 90

1 μπάλα γιαουρτο- παγωτό βανίλια χωρίε λιπαρά = 80

Παντζάρι

Όπωε μάλλον έχετε ήδη καταλάβει, είμαι φανατική των παντζαριών, ειδικά αν είναι αρωματισμένα με τσίλι ή ψημένα με σκόνη κύμινου και σερβιρισμένα με λίγο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή κύμινο. Το παντζάρι σάε κάνει καλό και γίνεται υπέροχη σαλάτα με ρόκα, ντομάτεε τσέρι, βαλσάμικο ξίδι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μήλο. Μου αρέσει επίσηε με φρέσκια μοτσαρέλα (αυτή που επιπλέει στο νερό...).

50 γρ. μαγειρεμένα = 16

Πιπερόριζα

(τζίντζερ)

Έναε από τουε καλύτερούε σαε φίλουε για έξτρα γεύση τιε ημέρεε νηστείαε. Λατρεύω την καθαρή γεύση τηε πιπερόριζαε τουρσί που σερβίρεται με σούσι. Την τρώω και μόνη τηε!

25 γρ. (άφθονη!) = 10-15

 


 

Τροφές

Ιδέες

θερμίδες

Ρικόια

Ένα απολαυστικό ελαφρύ ιταλικό τυρί με κρεμώδη υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ντιπ, σάλτσεε ή ακόμα και ωε υποκατάστατο τηε μαγιονέζαε σε σαλάτεε που χρειάζονται «δέσιμο». Δείτε τιε ετικέτεε για να επιλέξετε τιε εκδοχέε με τιε λιγότερεε θερμίδεε.

1 κούπα = 50-100 ανάλογα με τη μάρκα

Σοκολάτα

Απολαυστική. Δεν μπορείτε να φάτε πολύ, αλλά δύο με τέσσερα κομματάκια από την ακριβή μαύρη σοκολάτα μπορεί να είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σαε. Είναι γλυκιά αλλά όχι υπερβολικά, ενώ περιέχει και πολλά αντιοξειδωτικά.

10 ΥΡ· (4 μικρά κομματάκια) = 58

Σπαράγγια

Σούπερ θρεπτικά, χορταστικά και νόσημα, μαγειρεμένα στον ατμό, βραστά ή, ακόμα πιο εύκολα, στον φούρνο μικροκυμάτων. Σερβίρετέ τα με αλάτι και πιπέρι, χυμό λεμονιού ή συνοδεύονταε με ένα ωραίο αυγό ποσέ για «βούτεε». Μπορείτε επίσηε να τα προμαγειρέψετε και κατόπιν να τα ψήσετε στο γκριλ. Είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο.

5 βλαστοί = 25

Φακές

Οι οικονομικέε κόκκινεε φακέε αποτελούν υπέροχη βάση για σούπα (δείτε τη σχετική συνταγή), ενώ οι εκλεκτέε φακέε Puy είναι εξαιρετικά χορταστικέε και προσφέρουν μια θρεπτική και νόστιμη βάση για σαλάτα.

100 γρ. φακέε Puy έτοιμεε προε κατανάλωση = 130

 


 

Τροφές

Ιδέες

θερμίδες

Φέτα

χαμηλών

λιπαρών

Έχει έντονη, αλμυρή γεύση, έτσι μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή. Προσθέστε τη σε χωριάτικη σαλάτα με πολλέε ντομάτεε, μαύρεε ελιέε και αγγούρι, ίσωε με λίγο ξίδι κόκκινου κρασιού ή ένα έτοιμο ντρέσινγκ χαμηλών θερμίδων.

50 γρ. = 100-1201 κούπα = 50-100 ανάλογα με τη μάρκα

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....