Αύγουστος και ξέμεινα στην Αθήνα!

7 Αυγούστου 2014

“Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα”, ακούγεται σε χαμηλή ένταση ο Φίλιππος Πλιάτσικας. 
Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, την Αθήνα όλη θα άδειαζα, σκέφτομαι.

 

Αύγουστος μήνας και ξέμεινα στην Αθήνα. Η Καλλιδρομίου, μισοάδεια, το στέκι “Ενοικος” κλειστό. Πίνω μία παγωμένη μπύρα στο μπαλκόνι και αντιλαμβάνομαι ότι δεν είμαι μόνος.  Υπάρχουν φωτισμένα διαμερίσματα γύρω και πάνω από την πλατεία.

Αύγουστος μήνας, τέταρτο κιόλας καλοκαίρι της κρίσης. Η Αθήνα δεν αδειάζει πια όπως παλιά. Στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολιάζουν τους “τυχερούς εκτός Αθηνών”. Αλήθεια οι “εντός” είναι άτυχοι; Άδειοι δρόμοι, απολαυστικές και προσωπικές βόλτες στην παραλιακή, χαλαροί ρυθμοί – καλοκαιρινοί. Ανθρώπινες επικοινωνίες και συναλλαγές πιο εύκολες. Μία αίσθηση πιο φιλικής εξυπηρέτησης σε όλα.

 

Αύγουστος μήνας - Summer in the City - ακούγεται η βραχνή φωνή του Τζο Κόκερ. Summer in the Άστυ, σκέφτομαι και χαμογελάω αχνά.
Ένα Άστυ, η Αθήνα, οι άνθρωποι που δεν έφυγαν. Πιο σκεφτικοί – αλήθεια, πιο μελαγχολικοί – σίγουρα, πιο κατασταλαγμένοι – ίσως.
Αύγουστος μήνας και στις δέκα του μηνός η Πανσέληνος. Κάπου θα τη βρούμε, κάπου θα τη δούμε ανάμεσα από πολυκατοικίες αλλά πάντα από κάτω της η Ακρόπολη.
Και αυτό το καλοκαίρι ξέμεινα στην Αθήνα...!


 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...