Αθηναίου: «Η Εθνική είναι πράγματι οικογένεια»!

«Η Εθνική λειτουργεί πράγματι σαν οικογένεια», δηλώνει ο Γιάννης Αθηναίου λίγο πριν κάνει το ντεμπούτο του με την «επίσημη αγαπημένη» στο τουρνουά του Πο της Γαλλίας.

«Άκουγα τα προηγούμενα χρόνια ότι η Εθνική είναι οικογένεια και τώρα το ζω από κοντά, όντως συμβαίνει και δεν βγαίνει προς τα έξω μόνο για τις εντυπώσεις», εξηγεί στο pamesports.gr ο 26χρόνος γκαρντ, που θεωρεί την κλήση του στην «επίσημη αγαπημένη» ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της μέχρι σήμερα καριέρας του.

Για τους στόχους της Εθνικής, που αύριο Παρασκευή (8/8, 7 μ.μ., ΑΝΤ1) αντιμετωπίζει την Σερβία για την πρεμιέρα του τουρνουά του Πο, στην πρώτη φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30 Αυγούστου – 14 Σεπτεμβρίου), ο Αθηναίου επισημαίνει ότι: «Καλό είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και όταν φτάσουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας να θέσουμε στόχους, που να μπορούμε να τους εκπληρώσουμε».

–      Πως είναι η εμπειρία της Εθνικής;

«Είναι φοβερό συναίσθημα να είσαι μέλος της Εθνικής με αυτούς τους συμπαίκτες. Κάθε μέρα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έχουμε ξεκινήσει πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την φιλοσοφία του κόουτς Κατσικάρης και αυτά που μας ζητάει και να είμαστε όσο είναι δυνατόν πιο έτοιμοι».

–      Προσωπικά τι θέλεις σε αυτή την πρώτη παρουσία σου στην Εθνική;

«Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να βοηθήσω την ομάδα και μια ενδεχόμενη συμμετοχή στην τελική δωδεκάδα θα είναι κάτι πραγματικά πολύ ευχάριστο».

–      Η ομάδα που θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει;

«Η ομάδα αποτελείται από πολύ ταλαντούχους παίκτες και πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Από εκεί και πέρα είναι πολύ νωρίς να θέτουμε στόχους. Σε μια προετοιμασία πρέπει πρώτα από όλα να έχουμε την υγειά μας για να φτάσουμε στον τελικό στόχο απόλυτα έτοιμοι. Καλό είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και όταν φτάσουμε στο τελικό στάδιο να θέσουμε στόχους, που να μπορούμε να τους εκπληρώσουμε».

–      Είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα σου η κλήση στην Εθνική ομάδα;

«Πραγματικά είναι η μεγαλύτερη στιγμή, γιατί για κάθε αθλητή η κλήση στην Εθνική ομάδα αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα. Είναι το καλύτερο συναίσθημα για όλους τους παίκτες να παίζουν για χώρα τους και να την αντιπροσωπεύουν. Για μένα και για όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ, η Εθνική αποτελεί τον μεγαλύτερο σκοπό».

–      Τι σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα στην προετοιμασία της Εθνικής;

«Όλα τα παιδιά είμαστε σαν οικογένεια. Αυτό το άκουγα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα το ζω από κοντά. Όντως συμβαίνει και δεν βγαίνει προς τα έξω μόνο για τις εντυπώσεις. Είναι και το μυστικό για να φτάσουμε μέχρι το… τέρμα».

–      Σε διάστημα ενός χρόνου έχεις… ανέβει πολλά σκαλιά έτσι δεν είναι; Από τον Πανιώνιο στον Άρη, από εκεί στην Αρμάνι Μιλάνο και τώρα στην «επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων»…

«Ναι έτσι είναι πραγματικά. Δόξα τω Θεώ ήμουν υγιής και κατάφερα να πετύχω κάποιους από τους στόχους που είχα θέσει στην αρχή της χρονιάς με μεγαλύτερο επίτευγμα την κλήση στην Εθνική ομάδα. Αυτό που θέλω, όπως και όλα τα παιδιά, είναι να έχω υγεία, γιατί μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Έχω ως αρχή να βάζω πάντα μικρούς στόχους και να τους πετυχαίνω. Κάθε φορά όταν φτάνω ψηλότερα είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός».

–      Η μετακίνηση από τον Πανιώνιο στον Άρη σε ωφέλησε;

«Εάν κρίνω εκ του αποτελέσματος ναι. Είναι και οι δύο πάρα πολύ μεγάλες ομάδες. Ο Άρης μου πρόσφερε ένα άλλο ρόλο και θεωρώ ότι μου βγήκε σε καλό. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όλη την σεζόν».

–      Για το μέλλον τι σκέφτεσαι;

«Τα έχω αναθέσει όλα στον μάνατζερ μου και απλά περιμένω. Θέλω από την στιγμή που βρίσκομαι στην Εθνική να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στις προπονήσεις και στους αγώνες και να είμαι συγκεντρωμένος στην δουλειά που κάνουμε εδώ. Ότι είναι να έρθει, θα έρθει».

Σχετικά άρθρα