Με Άαλμποργκ για σεντόνι ο ΑΠΟΕΛ

Την πρωταθλήτρια Δανίας θα βρει στον δρόμο του ο ΑΠΟΕΛ . Η ομάδα του Γιώργου Δώνη καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άαλμποργκ στα play offs του Champions League προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Άαλμποργκ ήταν η ομάδα με τη χειρότερη βαθμολογία στην UEFA από τις πιθανές αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ καθώς κατέχει τη θέση 249 στην κατάταξη.

Έχει αγωνιστεί δύο φορές σε ομίλους του Champions League. Η τελευταία της παρουσία ήταν τη σεζόν 2008-09. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Europa League και αποκλείστηκε από το δεύτερο προκριματικό γύρο. Στον προηγούμενο γύρο έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν και έχασε me 1-0 στην έδρα της, στη ρεβάνς νίκησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση.

Το πρωτάθλημα Δανίας έχει ξεκινήσει και είναι στην 3η αγωνιστική, με την Άαλμποργκ να έχει ξεκινήσει μουδιασμένα (5 βαθμοί). Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με τον ΑΠΟΕΛ.

Η κλήρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, έβγαλε “δυνατά” ζευγάρια με τη “μάχη” της Νάπολι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε να ξεχωρίζει. Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η Άρσεναλ καθώς οι “κανονιέρηδες” κληρώθηκαν με την τουρκική Μπεσίκτας ενώ η Σταντάρ Λιέγης που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσει την Ζενίτ.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης οι ιθύνοντες της UEFA γνωστοποίησαν την τιμωρία της Λέγκια Βαρσοβίας λόγω της αντικανονικής χρησιμοποίησης του Μπαρτόζ Μπερεζούντζσκι στη ρεβάνς με τη Σέλτικ. Τη θέση της στα play offs πήρε τελικά η ομάδα της Γλασκώβης, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μάριμπορ από τη Σλοβενία.

Στις 19/20 Αυγούστου οι πρώτοι αγώνες, στις 26/27 του ίδιου μήνα οι ρεβάνς. 

Τα ζευγάρια των play offs του Champions League

Γκρουπ πρωταθλητών

Μάριμπορ – Σέλτικ
Σάλτσμπουργκ – Μάλμε
Άαλμποργκ – ΑΠΟΕΛ
Στεάουα Βουκουρεστίου – Λουντογκόρετς
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μπάτε Μπορίσοφ

Γκρουπ μη πρωταθλητών

Μπεσίκτας – Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης – Ζενίτ
Κοπεγχάγη – Λεβερκούζεν
Λιλ – Πόρτο
Νάπολι – Αθλέτικ Μπιλμπάο


To LIVE της κλήρωσης

Σχετικά άρθρα