Παράδεισος ο Ολυμπιακός για Αφελάι

Ένας (ακόμα) σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κοπιάζει στα μέρη μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο Ιμπραίμ Αφελάι έρχεται για να παίξει στους πρωταθλητές Ελλάδας, έχοντας σε ηλικία 28 ετών παράσημα 44 διεθνών εμφανίσεων με την Ολλανδία, προϋπηρεσία στην Μπαρτσελόνα, περιβραχιόνιο αρχηγού και σχέση λατρείας με την Αίντχόφεν και τον κόσμο της, πέρασμα από την Μπουντεσλίγκα με την Σάλκε.

Είναι προφανές ότι ο Αφελάι στα 28 του δεν θα έπαιζε στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα εάν η καριέρα του δεν είχε φρενάρει από τον τραυματισμό του 2011. Πρόκειται για μια τεράστια μεταγραφή από πλευράς ονόματος, σαν κι αυτές που σπάνια έχουν γίνει από ελληνική ομάδα, έστω κι αν ο Ολυμπιακός έχει φέρει από την Μπαρτσελόνα ουκ ολίγους σταρ από την εποχή του Ζιοβάνι.

Είναι εξίσου λογικό, όμως, να προβάλλει για τον ίδιο τον Αφελάι ο Ολυμπιακός ως ο ιδανικός προορισμός για την επανέναρξη της παρουσίας του σε υψηλό επίπεδο. Στο Τσάμπιονς Λιγκ και στους τίτλους. Κυρίως για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του, απαλλαγμένος πια από τις ατυχίες των τραυματισμών, όπως φάνηκε στη φετινή προετοιμασία της Μπαρτσελόνα, την οποία έβγαλε δίχως προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του μπορούν να είναι ενθουσιασμένοι γιατί η ομάδα αποκτά ένα αστέρι παγκόσμιας εμβέλειας, από αυτά που σπάνια μπορεί κανείς να δει να λάμπουν στα ελληνικά γήπεδα.

Το ίδιο ενθουσιασμένος πρέπει να νιώθει κι ο Αφελάι γιατί στον Ολυμπιακό θα έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αφήσει οριστικά πίσω του όσα τον κράτησαν μακριά από το προσκήνιο την τελευταία τριετία.

Εάν όλα πάνε καλά, υπάρχει και η ουσία της προσθήκης ενός ποδοσφαιριστή σε θέση (ακραίου επιθετικού, με δυνατότητα προσφοράς και στις δύο πτέρυγες, και με τα δύο πόδια) που υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης ώστε το ήδη δυνατό ρόστερ των ερυθρόλευκων να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ…

Σχετικά άρθρα