Παραδέχθηκαν το πρόβλημα και οδεύουν προς επίλυσή του

Οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν από τον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης είναι ενθαρρυντικές. Όχι επειδή μιλούν για δεδομένη μεταγραφική ενίσχυση και δυναμική επιστροφή στην υπόθεση του Μεχντί Αμπεΐντ, αλλά γιατί δείχνουν ότι Αλαφούζος, Νταμπίζας, Αναστασίου (ο Φύσσας είναι φρέσκος και συνεπώς δεν μπορεί να συμπεριληφθεί) πήραν τα πραγματικά μηνύματα του αποκλεισμού από τη Σταντάρ Λιέγης.

Και αυτά ήταν ότι ναι μεν η ομάδα ήταν καλύτερη του αντιπάλου μα εξαιρουμένου του τελευταίου 20λεπτου της αναμέτρησης, δεν ήταν και καλή η εικόνα της. Τα κενά στο ρόστερ είναι ευδιάκριτα. Όσο και το γεγονός ότι υπήρξε σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού αλλά και αναστροφή των προτεραιοτήτων. Δεν γίνεται να είναι πρώτη ανάγκη η απόκτηση δεξιού μπακ και όχι ενός αμυντικού χαφ ακόμα ή ενός δημιουργικού μέσου ικανού να σκοράρει.

Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει με «κόφτες» τον Μέντες και τον Λαγό. Ναι, πήρε τον Μπούι αλλά ήταν ανέτοιμος για τα συγκεκριμένα ματς και δεν είναι σίγουρο πάλι ότι σε σεζόν με 50 ματς θα καταφέρει να προχωρήσει με τρία αμυντικά χαφ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χαφ να σκοράρουν πλην του Πράνιτς που δείχνει σε πολύ κακή κατάσταση, ίσως ανόρεχτος από όσα προηγήθηκαν με το αίτημα για αύξηση αποδοχών που δεν έγινε δεκτό. Έφυγε ο Αμπεΐντ και χάθηκαν τα γκολ του αλλά και η πίεσή του στους αντιπάλους. Ο Ζέκα είναι ικανός για εκατό δουλειές αλλά βάζει λιγότερα γκολ από τον… Σαργκάνη (εάν σκόραρε προφανώς δεν θα έπαιζε στον Παναθηναϊκό αλλά σε πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας…), ο Ατζαγκούν είναι για 3-4 γκολ τη σεζόν. Δεν έχει άλλα χαφ ο Αναστασίου; Έχει Ντίνα και Δώνη αλλά τους χρησιμοποιεί ελάχιστα. Και πάλι, όμως, δύσκολα θα του λύσουν οι δύο το πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός δεν επένδυσε πριν τα ματς με τη Σταντάρ και το πλήρωσε. Η σεζόν έχει πολύ ψωμί. Προλαβαίνει να διορθώσει τα λάθη εάν στις επόμενες τρεις εβδομάδες γίνουν κινήσεις με ποδοσφαιρική λογική, όπως συνέβη πέρυσι. Δεν είναι μόνο η Μίντιλαντ. Είναι και μια ολόκληρη χρονιά στο πρωτάθλημα. Εκτός και εάν στον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να πετάξουν λευκή πετσέτα και δεν το λένε. Κάτι που δεν νομίζω.

Τα «γιατί» της απώλειας ποδοσφαιρικής λογικής στο φετινό μεταγραφικό σχεδιασμό ίσως αργήσουν να απαντηθούν. Μετράει, όμως, ότι έγινε η καταγραφή του προβλήματος. Και ως γνωστόν πρώτο βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος, είναι η παραδοχή ότι υπάρχει.

Σχετικά άρθρα