Στη Ζυρίχη με χαμόγελα και αισιοδοξία

Για τη Ζυρίχη ταξίδεψε σήμερα η ελληνική αποστολή, που θα πάρει μέρος στο 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, το οποίο ξεκινάει το πρωί της Τρίτης.Τα μέλη της ομάδας αναχώρησαν το πρωί της Κυριακής για την ελβετική πόλη με την προσδοκία για καλές εμφανίσεις.
«Είναι ένας σπουδαίος αγώνας από τον οποίο θα επιδιώξω να πάρω το καλύτερο δυνατό. Πάω με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη, οπότε δεν είναι παράλογο να σκέφτομαι ακόμη κι ένα μετάλλιο. Φέτος είμαι πολύ καλά, όχι μόνο γιατί έχω σημειώσει μια επίδοση στα 4,71 μ., αλλά διότι πλέον έχω σιγουριά σε άλματα πάνω από τα 4,60 μέτρα», είπε η Κατερίνα Στεφανίδη, που διανύει μια εξαιρετική σεζόν.
Τον ρυθμό της έχει βρει και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που είναι η μόνη από τους 26 της ομάδας, με μετάλλιο στην κατοχή της. «Πρώτα από όλα θέλω να χαρώ τον αγώνα. Η χρονιά είχε πολλά απρόοπτα, που δεν μου επέτρεψαν να την προγραμματίσω όπως θα ήθελα. Στόχος είναι ο τελικός κι εκεί να κυνηγήσω να κάνω έναν αγώνα μέσα στις δυνατότητες μου», είπε η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ.
Με υψηλές φιλοδοξίες θα πάρει μέρος στον αγώνα και ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος. «Είναι μια σπουδαία διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Προέρχομαι από μια καλή σεζόν στη διάρκεια της οποίας είχα σταθερές εμφανίσεις. Στόχος να κάνω έναν καλό αγώνα, τον οποίο θα χαρώ. Πάντα σε πρώτη φάση κοιτάζω τον προκριματικό κι έπειτα τον τελικό, που είναι ένας δεύτερος αγώνας», είπε ο έμπειρος άλτης.
Μια θέση στον τελικό έχει το δικαίωμα να σκέφτεται και ο Γιώργος Τσάκωνας. «Πιστεύω πως μπορώ να κυμανθώ σε επιδόσεις που θα μου δώσουν μια θέση στον τελικό. Αν γίνει αυτό θα έχω πετύχει σε μεγάλο βαθμό το στόχο μου», σχολίασε.
«Πρώτα υπάρχει ο προκριματικός εκεί που καταρχήν θα δω σε τι κατάσταση είναι το πόδι μου. Το οίδημα υπάρχει, ωστόσο ελπίζω να μου επιτρέψει να αγωνιστώ στο επίπεδο που θα θέλω. Βλέπω τη διοργάνωση βήμα, βήμα. Το επίπεδο του αγώνα θα είναι πολύ καλό», είπε ο πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης, που τραυματίστηκε στο Αργος Ορεστικό. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε και ο Σπύρος Λεμπέσης. «Το γόνατο είναι καλύτερα, εγώ είμαι σε καλή κατάσταση και η συμμετοχή στον τελικό είναι μια εφικτή επιθυμία. Θα κάνω τον αγώνα μου και πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά», είπε ο πρωταθλητής του ακοντισμού.
Συγκρατημένα αισιόδοξος παρουσιάστηκε και ο Λυκούργος Τσάκωνας, που έχει κάθε δικαίωμα να σκέφτεται μια καλή παρουσία στα 200 μέτρα. «Είμαι σε καλή κατάσταση θέλω να κυνηγήσω μια καλή παρουσία, που θα συνοδευτεί με μια θέση στον τελικό», είπε ο ταλαντούχος σπρίντερ.
«Αποφασίσαμε πως θα πάρω μέρος στα 50χλμ. βάδην. Νομίζω πως σε αυτή την απόσταση έχω περισσότερες πιθανότητες διάκρισης. Εχω γυμναστεί καλά και θεωρώ πως θα κάνω έναν καλό αγώνα», είπε ο πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Μια καλή παρουσία θα επιδιώξει και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην: «Είμαι καλά, νομίζω ακόμη καλύτερα από ότι πέρυσι στη Μόσχα. Αυτό μου επιτρέπει να σκέφτομαι πως θα έχω μια καλή παρουσία». Το ατομικό της ρεκόρ θέλει να βελτιώσει στο ίδιο αγώνισμα, η Δέσποινα Ζπουνίδου. «Θα κατέβω στον αγώνα με στόχο ένα νέο ρεκόρ. Αν αυτό θα έρθει θα εξαρτηθεί κι από τις συνθήκες. Σίγουρα μια επίδοση σε αυτά τα επίπεδα θα μου δώσει μια καλή εμφάνιση».
Πρωτάρα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που θα πάρει μέρος στα 100 μ. εμπ.: «Αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι να κάνω έναν καλό αγώνα και να προσεγγίσω το ρεκόρ μου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τόσο σίγουρα θα έχω πετύχει το στόχο μου», είπε η νεαρή αθλήτρια.
Αισιόδοξος για την παρουσία της εθνικής ομάδας παρουσιάστηκε και ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος. «Η ομάδα είναι ένα συνονθύλευμα παλιών και νέων. Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της αποστολής και θα είμαι ικανοποιημένος αν τα παιδιά βρεθούν κοντά στις φετινές τους επιδόσεις, γιατί αν συμβεί αυτό θα έρθουν και καλά πλασαρίσματα. Καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα», είπε ο εθνικός προπονητής. Μαζί με την αποστολή ταξίδεψε και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής.

Σχετικά άρθρα