Βασιλειάδης: «Θα είμαστε έτοιμοι για το Παγκόσμιο»

«Είμαστε σε καλό δρόμο», διαπίστωσε ο Κώστας Βασιλειάδης από την παρουσία της Εθνικής στο τουρνουά της γαλλικής πόλης Πο, στο οποίο έδωσε τις πρώτες φιλικές αναμετρήσεις της εν όψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30/8-14/9).

«Η Σερβία με την Κροατία είναι πάνω κάτω ίδια σχολή, πολύ πικ εν ρολ», σχολίασε ο 30χρόνος γκαρντ της «επίσημης αγαπημένης» και τόνισε: «Οι Γάλλοι τρέχουν περισσότερο… Ήταν τα πρώτα μας φιλικά παιχνίδια και ο στόχος ήταν να δούμε που βρισκόμαστε. Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν είχαμε τους τραυματισμούς και τον Νικ εκτός η εικόνα πιστεύω πως θα ήταν καλύτερη. Σιγά σιγά βρίσκουμε τον εαυτό μας, μπαίνουμε καλύτερα στα παιχνίδια και ξέρουμε καλύτερα τι θέλουμε στο παρκέ. Πρέπει να βελτιωθούμε στα ριμπάουντ, ήμασταν πάρα πολύ κακοί σε αυτόν τον τομέα και στα τρία παιχνίδια και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι για το Παγκόσμιο».

«Τα προηγούμενα χρόνια κερδίζαμε όλα τα παιχνίδια και χάναμε στα επίσημα», συνέχισε ο Βασιλειάδης και επισήμανε: «Καλύτερα να χάνεις τώρα και να κερδίζεις στα επίσημα. Όλοι το θέλουν αυτό. Φυσικά δεν μας αρέσει να χάνουμε, αλλά είναι παιχνίδια που γίνεται ροτέισιον και παίζουν όλα τα παιδιά για να δούμε που βρισκόμαστε. Είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να δεις την ομάδα πως παίζει, πως ρολάρει, πως βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι και όχι το τελικό αποτέλεσμα. Οχι τώρα τουλάχιστον»…

«Στο πρώτο παιχνίδι, λόγω της σκληρής προετοιμασίας, όλα τα παιδιά παίζαμε δύο λεπτά και μπουκώναμε», εξήγησε ο 30χρόνος γκαρντ και πρόσθεσε: «Παιχνίδι με παιχνίδι όμως όλοι μας αισθανόμαστε καλύτερα… Τώρα θα συνεχίσουμε 2-3 μέρες την δουλειά στην Αθήνα και μετά θα πάμε στην Λιθουανία, όπου πιστεύω πως θα είμαστε πολύ καλύτεροι σε αυτό το τουρνουά».

Σχετικά άρθρα