Δεν χαρίστηκε στη Μπαρτσελόνα ο Κρόιφ

Μπορεί να είναι ένα από τα πλέον εκλεκτά μέλη της Μπαρτσελόνα, όμως, ο Γιόχαν Κρόιφ έχει κερδίσει το δικαίωμα να εκφράζει χωρίς περιστροφές τις απόψεις του για το σύλλογο. Σε συνέντευξή του στην ισπανική ιστοσελίδα «ultima hora» ο Ολλανδός στάθηκε επικριτικός στους Μπλαουγκράνα ως προς τις μεταγραφικές επιλογές, διατήρησε επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα του Σουάρες και ζήτησε να προστατευθεί ο Μέσι.

Αρχικά ο Κρόιφ σχολίασε τις μεταγραφές των δύο μεγάλων. «Ο Κρόος ήταν ένας από τους κορυφαίους του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και της Μπάγερν. Κυκλοφορεί πολύ καλά τη μπάλα. Ο Χάμες είναι ένας τρομερός ποδοσφαιριστής. Η Ρεάλ έχει σπουδαία ποιότητα ειδικά από τη μέση και μπροστά. Η Μπαρτσελόνα ακολούθησε μια νέα πολιτική σπαταλώντας αρκετά χρήματα. Έχει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για κάποιες επιλογές. Αλλά διεκδίκησε παίκτες που τελικώς προτίμησαν τη Ρεάλ», είπε.

Ο Κρόιφ μίλησε για τον Λουίς Ενρίκε σχολιάζοντας ότι «βλέπω ότι θέλει να δουλέψει, να τα πάει καλά, να δώσει τα πάντα για να πετύχει. Περιμένω να δώσει ώθηση στην ομάδα και να πείσει τους παίκτες ότι θα πρέπει να πάρει δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις».

Με την προσθήκη του Λουίς Σουάρες η Μπαρτσελόνα αποκτά μια σούπερ τριάδα στη γραμμή κρούσης με Μέσι, Νεϊμάρ και τον Ουρουγουανό. «Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να προσφέρει πολλά στη Μπαρτσελόνα. Πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν σαν ομάδα. Χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δημιουργηθεί ανισορροπία στο σύνολο», τόνισε ο Κρόιφ.

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Λιονέλ Μέσι. «Πρέπει να είσαι μέσα στο σύλλογο για να ξέρεις ακριβώς τις καταστάσεις. Ο Μέσι κάθε χρόνο ξεκινάει από τη βάση και φτάνει στην κορυφή αλλά χρειάζεται βοήθεια από όλους. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Ελπίζω ο Λουίς Ενρίκε να τον βοηθήσει σε αυτό. Ο Λίο έχει εξαιρετική ποιότητα αλλά όλα στη ζωή του πια έχουν αλλάξει πολύ. Δεν είναι πια ο 18χρονος παίκτης. Από φτωχός έγινε δισεκατομμυριούχος και τέτοιες αλλαγές είναι αρκετά βίαιες συνήθως. Καταλαβαίνω ότι είναι σκληρό που στην προηγούμενη σεζόν έχασε ό,τι τίτλο διεκδίκησε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να είσαι μόνος χωρίς υποστήριξη. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να διασφαλίσει 100% ότι θα προστατέψει τον Μέσι. Είναι άνθρωπος όπως όλοι μας».

Σχετικά άρθρα