Μάσα: «Στόχος του Αστέρα κάποιος τίτλος»

Να κατακτήσει κάποιον τίτλο με τον Αστέρα Τρίπολης θέλει ο Πάμπλο Μάσα, αλλά προέχει η πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Αργεντινός άσος, που σφράγισε με τα δύο γκολ τη ΝΊΚΗ επί της Μάιντς και την πρόκριση στα πλέι οφ, μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, την μεταγραφή του στον Αστέρα, τις εντυπώσεις του, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάσα:

Για τα δύο γκολ με Μάιντς: «Χαίρομαι πολύ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Κυνηγάω το γκολ πάντα. Φυσικά πρώτα είναι η ομάδα και από τη στιγμή που με δικά μου γκολ κερδίζει είμαι ικανοποιημένος γιατί βοήθησα».

Αν απογοητεύτηκε από τα δοκάρια των πρώτων αγώνων: «Όχι δεν απογοητεύτηκα. Κοιτάω πάντα μπροστά και είμαι αισιόδοξος. Ο Ντε Μπλάσις το λέει συνήθως αυτό προς όλους. Να κοιτάμε μπροστά. Αυτό έκανα και τα κατάφερα».

Τη δυσκολία που είχαν τα γκολ που πέτυχε: «Σίγουρα θέλεις να σκέφτεσαι που θα πάει η μπάλα. Σουτάρεις και ελπίζεις να σημειώσεις γκολ. Αυτό έκανα και στις δύο φάσεις που είχα την ευκαιρία να πλασάρω».

Τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα: «Τεράστια χαρά. Δεν περιγράφονται αυτά τα συναισθήματα. Το χαρήκαμε όλοι. Είναι μοναδικές στιγμές που γι’ αυτές ζει ένας ποδοσφαιριστής».

Για την Μακάμπι: «Έχω διαβάσει. Είναι τεχνική ομάδα. Είμαστε εδώ, δουλεύουμε, θα την μάθουμε καλύτερα και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για την πρόκριση».

Τι σκεφτόταν και τι συνάντησε για Αστέρα: «Είχα μιλήσει με κάποιους φίλους που έχω εδώ. Μου είπαν τα καλύτερα και δεν το πολυσκέφτηκα. Είναι πολύ καλή ομάδα. Εχω ακούσει καλά πράγματα και πλέον τα γνωρίζω και από κοντά. Ήταν αρχική μου επιθυμία να έρθω στην Ευρώπη. Ήταν εύκολη επιλογή ο Αστέρας».

Η συγγένεια με τον Λούι και οι υπόλοιποι Αργεντίνοι: «Ο Λούι είναι ξάδερφος μου! Ως παιδιά το όνειρο μας ήταν να παίξουμε στην Ευρώπη σε μια καλή ομάδα. Να που το καταφέραμε».

Το βίντεο με τους πανηγυρισμούς από τον ημιτελικό του Μουντιάλ: «Το έχω δει πολλές φορές. Πήρα τεράστια χαρά. Εμείς που ήμασταν μακριά από την Αργεντινή το χαρήκαμε πολύ γιατί το ζήσαμε διαφορετικά».

Για τον τελικό του Μουντιάλ: «Ένιωσα τεράστια θλίψη. Ήμουν πολύ στενοχωρημένος, αλλά δεν έχω να προσάψω κάτι στην ομάδα μου. Η θλίψη ήταν μεγάλη, αλλά και η προσπάθεια για να το κατακτήσει η Αργεντινή».

Στην ερώτηση Μαραντόνα ή Μέσι, λέει: «Είναι πολύ δύσκολη η απόφαση. Λόγω ηλικίας έχω δει τον Μέσι και όχι τον Μαραντόνα. Κλίνω περισσότερο προς τον Μέσι. Είναι όμως οι δύο καλύτεροι Αργεντινοί».

Για την Κ20 της χώρας του όπου ήταν συμπαίκτης με νυν διεθνείς: «Ήμουν με τον τερματοφύλακα της Αργεντινής τον Σέρχιο Ρομέρο και με πολλούς άλλους. Όπως και με τον Ντι Μαρία και τον Ιγκουαϊν. Αλλωστε είμαστε συνομήλικοι. Όταν πήγα στην Κ20, ο Μέσι ήταν δύο χρόνια πάνω από εμένα. Κοίταγα τους συναδέλφους μου στην τηλεόραση και σκεφτόμουν όσα έχω ζήσει μαζί τους».

Η πρόταση από την Μπόκα Τζούνιορς: «Την ίδια περίοδο που μιλούσα με τον Αστέρα ήρθε και πρόταση από την Μπόκα Τζούνιορς. Ξαφνικά, ήμουν ανάμεσα σε Μπόκα και Αστέρα. Πήρα την απόφαση, μίλησα με ατζέντη μου και πήρα την οικογένεια μου και ήρθα εδώ».

Οι στόχοι του με τον Αστέρα: «Προς στιγμήν ο σκοπός ο δικός μου αλλά και των ανθρώπων του Αστέρα είναι να μπούμε στους ομίλους και να πάμε καλά και στο πρωτάθλημα. Ολοι παίζουμε για κάποιον τίτλο, μακάρι να έρθει».

Τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Η θέση μου όμως είναι εξτρέμ. Δεν έχω πρόβλημα είτε είναι αριστερά είτε δεξιά. Ο προπονητής θα αποφασίσει».

Τι θα έλεγε σε κάποιον ποδοσφαιριστή που σκέφτεται να έρθει στον Αστέρα: «Να έρθει οπωσδήποτε γιατί είναι σοβαρή ομάδα με προσδοκίες».

Ποιος παίκτης του Αστέρα του έχει κάνει εντύπωση: «Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις, από την θέση που παίζω βλέπω όλες του τις κινήσεις και έχω σφαιρική γνώμη. Όλοι όμως είναι πολύ καλοί παίκτες».

Για το αν γνώριζε τον Φακούντο Πάρα: «Ναι φυσικά. Παίξαμε πέρσι αντίπαλοι. Είναι σημαντικός παίκτης, Θα βοηθήσει την ομάδα. Πέρσι με την ομάδα του μας κέρδισε 2-1!».

Η γνώμη του για τον Στάικο Βεργέτη: «Είναι πολύ καλός. Ξέρει πολλά πράγματα και σχεδιάζει σωστά την ομάδα. Εμείς κάνουμε ό,τι μας ζητάει».

Η καταγωγή από την Ιταλία: «Είμαι μισός Ιταλός-μισός Αργεντινός. Ο προπάππους μου ήταν Αργεντινός. Πήγε στην Ιταλία και εκεί παντρεύτηκε. Θέλω να φτιάξω το διαβατήριο για να είμαι και Ιταλός. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσω την Ιταλική υπηκοότητα».

Για τη γυναίκα του: «Eίμαι παντρεμένος. Θέλω όμως να γίνω πολύ ΝΈΟΣ πατέρας. Οι περισσότεροι Αργεντινοί στην ηλικία μου είναι πατεράδες. Η γυναίκα μου είναι στην Ελλάδα μαζί μου».

Την οικονομική κατάσταση της Αργεντινής: «Εκεί τα πράγματα είναι σε μια περίεργη κατάσταση. Είναι καλύτερα να ζεις στην Ελλάδα. Δεν ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά από ότι έχω ζήσει στην Αργεντινή αυτό που συμβαίνει είναι πως ενώ είναι πλούσια χώρα, την εκμεταλλεύονται».

Τις εντυπώσεις του από την Τρίπολη: «Μου αρέσει πολύ που είναι μικρή πόλη. Είναι μικρή και ήρεμη. Εχω συνηθίσει έτσι. Νιώθω ασφάλεια και είναι σημαντικό επειδή έχω οικογένεια. Είμαι πολύ λίγο εδώ, αλλά μπορώ να καταλάβω πόσο φιλικός είναι ο κόσμος. Θα ήθελα να μείνω χρόνια, αν φυσικά με θέλει και η ομάδα!».

Αν θα μπορούσε φέτος να πάρει ο Αστέρας ότι δεν κατάφερε κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου: «Από ότι έχω δει είναι δύσκολο να τον ανταγωνιστείς τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο αγωνιστικά. Ελπίζω σε κάποιον τίτλο, μακάρι να έρθει, όμως πρώτα να προκριθούμε στους ομίλους».

Αν οι αγώνες με την Μάιντς ήταν και μία μορφή εκδίκησης για το Μουντιάλ: «Σκεφτόμασταν την εκδίκηση και το πετύχαμε. Μέσα μας την νιώθαμε, μιλήσαμε πριν το ματς γιατί ήταν σημαντικό για το σωματείο».

Τι του δίνει δύναμη: «Η πίστη μου παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Υπάρχει μία μοναχή, η οποία είναι αγία στη χώρα μου και έχω κομποσκοίνι από το μοναστήρι. Εγινε πραγματικότητα μία επιθυμία μου και από τότε πιστεύω ακόμη περισσότερο. Εχω γράψει και το όνομά της στο χέρι μου».

Προς τον κόσμο του Αστέρα ανέφερε: «Θα κάνω τα πάντα για τον κόσμο και για να βοηθήσω την ομάδα».

Σχετικά άρθρα