Στίβος μάχης και τακτική (video)

Βάρος στη φυσική κατάσταση και στην τακτική έδωσε το πρωί της Τρίτης ο Τραϊανός Δέλλας . Ο τεχνικός της ΑΕΚ σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα πέρασε από… στίβο μάχης τους «κιτρινόμαυρους» (έκαναν κυκλικά ένα σετ εφτά διαφορετικών ασκήσεων) και στη συνέχεια έκανε νέα μαθήματα τακτικής και ανάπτυξης με βάση τη διάταξη 4-2-3-1.

Ο «Κολοσσός» διατήρησε για ακόμα μία φορά τις ίδιες δύο ενδεκάδες που δοκιμάζει εδώ και καιρό, προκειμένου οι παίκτες να αποκτήσουν καλύτερη ομοιογένεια μεταξύ τους και δε σταμάτησε να δίνει οδηγίες στους «κιτρινόμαυρους» προκειμένου να αποφεύγουν τα λάθη. Μάλιστα έκανε πολλά ιδιαίτερα στον Σαρρή (αλλά και στους υπόλοιπους κεντρικούς του αμυντικούς), από τον οποίο ζητούσε περισσότερες πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη της επίθεσης από τα μετόπισθεν. «Δεν θέλω να φοβάσαι να ανέβεις, να πάρεις μπάλα και να την ανεβάσεις, την ίδια ώρα το αμυντικό χαφ θα σε καλύψει και θα γίνει στόπερ».

Για την ιστορία οι «κίτρινοι» ήταν οι Γεωργέας, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Σβάρνας (Τζανετόπουλος), Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα και Μπρέσεβιτς (Τσεβάς), ενώ οι «πράσινοι» οι: Μπακάκης, Γροντής, Σαρρής, Λαμπρόπουλος, Ρόβας, Φαγιέ, Ντούνης, Ντακόλ, Ζόριτς και Αραβίδης.

Όταν ο Δέλλας έδωσε εντολή για ελεύθερο παιχνίδι, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-2, χάρη στα τέρματα των Ντακόλ, Γροντή και Αραβίδη. Για τους «κίτρινους» σκόραρε δύο φορές ο Ανάκογλου.

Σχετικά άρθρα