Τελικό Στεφανίδου, Κυριακοπούλου, ημιτελικά η Κοκλώνη

Με δύο προκρίσεις σε τελικό και μία σε ημιτελικό ξεκίνησε η προσπάθεια της Ελλάδας στο 22ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στη Ζυρίχη.

Χρονικά η πρώτη πρόκριση έστω και αν αφορά ημιτελική και όχι τελική φάση, ήρθε από τη Γωγώ Κοκλώνη. Η πρωταθλήτρια μας τερμάτισε μεν εκτός πρώτης τετράδας στην προκριματική σειρά της στα 100 μ. όμως έκανε καλό χρόνο (11.46) και ήταν μέσα στους τέσσερις καλύτερους χρόνους όσων αθλητριών έμειναν εκτός πρώτης τετράδας στις κούρσες τους. Συνολικά η Κοκλώνη έκανε τον 20ό χρόνο από τις 24 που προκρίθηκαν και σίγουρα θα έχει δύσκολο έργο στα ημιτελικά. Η προσπάθειά της συνεχίζεται το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο επί κοντώ είχαμε διπλή πρόκριση στον τελικό, αν και χρειάστηκε ένα μίνι θρίλερ για να συμβεί αυτό. Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε ότι είναι σε καλή κατάσταση και με τρία άλματα πέρασε με άνεση στον τελικό από το πρώτο γκρουπ, έστω και αν χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια στα 4,45 μ. Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν η τελευταία αθλήτρια των προκριματικών που πέρασε και μάλιστα ως 13η, υπερπηδώντας τα 4,45μ. Ακολούθησε μια σύσκεψη των κριτών για να αποφασίσουν εάν θα συνεχιστούν τα άλματα μέχρι το όριο των 4,50μ. και εν τέλει αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχε λόγος ταλαιπωρίας των αθλητριών. Συμπεριέλαβαν και τις 13 στον τελικό, κάτι που χαροποίησε ασφαλώς την Κυριακοπούλου και την ελληνική αποστολή. Ο τελικός στο επί κοντώ γυναικών διεξάγεται την Πέμπτη το απόγευμα.

Στον αντίποδα η Μαρία Γάτου δεν τα κατάφερε στα προκριματικά των 100 μ. Για την ακρίβεια δεν τερμάτισε καν μια και στα πρώτα 15 μέτρα αισθάνθηκε ενόχληση στο πόδι και εγκατέλειψε την κούρσα.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου συνεχίζεται και το Pamesports.gr σας ενημερώνει για όλες τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας.

Σχετικά άρθρα