Στεφανίδη: «Ήμουν καλά και προκρίθηκα άνετα»

12 Αυγούστου 2014

Με το δεξί ξεκίνησε τις προσπάθειες της η Ελληνική ομάδα αφού τόσο η Κατερίνα Στεφανίδη όσο και η Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν όπως αναμενόταν στον τελικό του Επί-κοντώ Γυναικών.

Η 24χρόνη Κατερίνα με την κορυφαία επίδοση (4,71μ.) φέτος στην Ευρώπη και η «χάλκινη» πριν δύο χρόνια στη διοργάνωση του Ελσίνκι Νικόλ ξεπέρασαν τα 4,45 μ.

Η Στεφανίδη είχε υπερβεί με την πρώτη προσπάθεια τα 4,35μ. και με την δεύτερη τα 4,45μ. ,ενώ η Κυριακοπούλου υπερέβη τα 4,45μ. με την τρίτη και πέρασε ως 13η καθώς ήταν η μόνη που ξεπέρασε το παραπάνω ύψος με την τρίτη προσπάθεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους:

Δηλώσεις της Στεφανίδη: «Ήμουν καλά και προκρίθηκα άνετα ,το ταρτάν μου φάνηκε σκληρό και το αισθάνθηκα στις φτέρνες όμως δεν υπάρχει πρόβλημα άλλωστε το ίδιο ισχυει για όλες τις αθλήτριες. Ο τελικός είναι ξεχωριστός αγώνας και η αισιοδοξία υπάρχει για μια καλή εμφάνιση ,τώρα προέχει αρχικά η ξεκούραση και εν συνεχεία καλή προπόνηση. Η εξοιείωση με το ταρτάν θα βοηθήσει σίγουρα στον στόχο μας για την βέλτιστη διάκριση.»

Με προσεκτικά άλματα ο Δημήτρης Τσιάμης "άδραξε" την ευκαιρία για μια αξιόλογη εμφάνιση στον τελικό του τριπλούν τα 16,53μ. στον τελικό μπορεί να γίνουν 17μέτρα και άνω ,το έδειξε η διαδικασία αλλά και η εξέλιξη του αγώνα.

Δηλώσεις Τσιάμη: «Το ταρτάν έχει ιδιαιτερότητες στα άλματα και το είδα από κοντά ήμουν και παραμένω σε τέλεια αγωνιστική κατάσταση. Στο πρώτο άλμα φρενάρησα σχεδόν για να μην βγω άκυρος. Στο δεύτερο άλμα έκοψα και πέτυχα το 16,53μ,. το οποίο μου έδωσε την πρόκριση. Τώρα αποκόμισα εμπειρία και αισιοδοξώ για μια καλή εμφάνιση στον τελικό του τριπλούν. Από το πρώτο άλμα μπορούσα να πιάσω άνετα το όριο 16,65μ. ,όμως φέρθηκα προσεκτικά και δεν το ρισκάρισα. Στον τελικό θεωρώ πως μπορεί να κάνω εξαίρετη εμφάνιση λόγω εμπειρίας αλλά και της άψογης φόρμας στην οποία βρίσκομαι».

Εντυπωσιακή ήταν η Ελισάβετ Πεσιρίδου η οποία τρέχοντας εξαιρετικά κονιορτοποίησε το ατομικό της ρεκόρ (13.38) πετυχαίνοντας 13.27 έχοντας μάλιστα αντίθετο άνεμο 2μ. ,γεγονός το οποίο συνιστά τεράστια επιτυχία και δημιουργεί σημαντικές προσδοκίες για το μέλλον. Η Πεσιρίδου ήταν έβδομη στην σειρά της και φυσικά αποκλείστηκε αλλά αυτό είναι το έλασων για την χαλκέντερη αθλήτρια.

Δηλώσεις Πεσιρίδου: «Είμαι κατευχαριστημένη αφού συνέτριψα το ατομικό μου ρεκόρ πετυχαίνοντας 13.27, το προηγούμενο ρεκόρ μου ήταν 13.38, μάλιστα το γεγονός ότι στην κούρσα επικρατούσε αντίθετος άνεμος 2μ. σημαίνει ότι η επίδοση την οποία σημείωσα ισοδυναμεί με 13.10. Δεν είναι μικρό πράγμα για έναν αθλητή να συνθλίβει το ατομικό του ρεκόρ στον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς. Τώρα θα χαλαρώσω και θα χαρώ την συνέχεια των Αγώνων, ο στόχος μου έχει επιτευχθεί με τον καλύτερο χρόνο, τώρα ηρεμία και ακολούθως η σκέψη για τα επέμενα χρόνια με βελτιωμένη ψυχολογία.»

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ