Ιράκ: Επιχείρηση απομάκρυνσης 35.000 ανθρώπων

13 Αυγούστου 2014

Την οργάνωση επιχείρησης για «επείγουσα» απομάκρυνση των πληθυσμών που έχουν παγιδευτεί στα βουνά του βόρειου Ιράκ από την επέλαση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους εξετάζουν οι ΗΠΑ.


Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, λίγες ώρες αφότου στελέχη του ΟΗΕ, υπεύθυνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα απηύθυναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει επειγόντως δράση για να εμποδίσει "πιθανή γενοκτονία" κατά της μειονότητας των Γεζίντι στο Ιράκ από τους τζιχαντιστές.

Δεκάδες χιλιάδες μέλη της μειονότητας των Γεζίντι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν καταφύγει στο Ορος Σιντζάρ για να γλιτώσουν από την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

Κίνδυνος γενοκτονίας στο Ιράκ

Περί τους 35.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει κατά τις τελευταίες 72 από την περιοχή του Σιντζάρ και έχουν καταφύγει μέσω της Συρίας στο αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. 

Οι πρόσφυγες είναι εξαντλημένοι και αφυδατωμένοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεων των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, συντονίζουν τις ενέργειες των δυτικών χωρών στην επιχείρηση αρωγής των αμάχων, ενώ τώρα η Ουάσινγκτον εξετάζει διάφορους τρόπους για την απομάκρυνσή τους από το Ορος Σιντζάρ, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, από τη Χονιάρα, πρωτεύουσα των Νησιών του Σολομώντα.

Πηγή: www.real.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...