Αντίπαρος - Το νησί της απόλυτης χαλάρωσης

13 Αυγούστου 2014

Μικρή αλλά μοναδική! Η Αντίπαρος είναι ένα νησί για ανακάλυψη, έξω από τις συνηθισμένες πορείες όσων απολαμβάνουν το island hopping στο Αιγαίο. Τα τελευταία χρόνια Έλληνες και ξένοι την έχουν ανακαλύψει, έχουν κτίσει εδώ τις βίλες τους, ή τριγυρίζουν με τις θαλαμηγούς και τα ιστιοπλοϊκά τους στις μαγικές ακτές της με τα σπήλαια και τα πεντακάθαρα νερά.

 

Καθώς προσπερνάς τα γραφικά παραλιακά ταβερνάκια και καφέ του παραλιακού δρόμου,  ανακαλύπτεις  τον κεντρικό πεζόδρομο. Πλακόστρωτος, περιποιημένος, νησιώτικος και μόνο για πεζούς σε οδηγεί στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου, σημείο συνάντησης όλου του νησιού. Στην Αντίπαρο θα μείνεις στην παραλία ως το βράδυ, θα πάρεις το τουριστικό καραβάκι, για να πας στον «Επιτάφιο», μια ολόκληρη περιοχή με θαλάσσιες σπηλιές.

ΚΟΛΥΜΠΙ
Οι πιο κλασικές και μαζικές παραλίες είναι αυτές της Ψαραλικής, οι οποίες προσεγγίζονται με τα πόδια από τη Χώρα. Είναι οργανωμένες, με beach bar. Επίσης, η παραλία του κάμπινγκ και ο Σιφνέικος Γιαλός. Οι πιο ωραίες παραλίες είναι ο Άγιος Σώστης και η Φανερωμένη, με γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν Κουφονήσι, αλλά και ο Μικρός Σωρός με το ψιλό του χαλικάκι.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Κάστρο Αντίπαρος


Παραδοσιακού χαρακτήρα δωμάτια σε προσιτές τιμές, διαμερίσματα, σουίτες και μικρά, ανεξάρτητα σπίτια σε έναν καταπράσινο κήπο με πισίνα.Πολύ προσεγμένο πρωινό. Συχνά, διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Beach House Antiparos
Λίγο πιο ακριβό αλλά αξίζει! Το ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από πέντε σουίτες. Εξαιρετική ποιότητα και κυριαρχεί το νησιώτικο αλλά μοντέρνο/μίνιμαλ στυλ διακόσμησης.


ΦΑΓΗΤΟ
Lollo’s
Γνήσια Ιταλική κουζίνα. Στο λιμάνι της Αντιπάρου, πάνω στον παραλιακό δρόμο, το γνωστό εστιατόριο του Stefano Gentili, ιδιαίτερα δημοφιλές όχι μόνο σε όσους παραθερίζουν στην Αντίπαρο αλλά και στα κοντινά νησιά, συγκεντρώνει μεσημέρι-βράδυ όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα. To νεότερο «αδερφάκι», το Lollino’s είναι μια βέρα ιταλική vineria και prosciutteria που ενστερνίζεται το κίνημα Slow Food και προμηθεύεται τα αλλαντικά της από μικρές παραγωγικές μονάδες της Ιταλίας.

Claire de Lune
Το καλοκαιρινό «αδελφάκι» του κλασικού Aubrevoir της Αθήνας άνοιξε από το καλοκαίρι του 2013 σε μια άνετη, ντυμένη στα λευκά, αυλή στο κέντρο του χωριού. Το μενού κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, με δημοφιλείς σπεσιαλιτέ της κλασικής γαλλικής κουζίνας με έμφαση στη σχάρα. Δοκιμάστε δροσερή σαλάτα μελί μελό (γαρίδες με εσπεριδοειδή και αβοκάντο), λαυράκι λαρπάτσιο με λάιμ και τζίντζερ, και βέβαια ταρτάρ, entrecote café de Paris, φιλέτο με Calvados και πράσινο πιπέρι, πάντα με τραγανές τηγανητές πατάτες, αλλά και φρέσκο ψάρι σχάρας.

Καπετάν Πιπίνος
Τα εγγόνια του ονομαστού Πιπίνου συνεχίζουν την παράδοση στο φρέσκο ψάρι και το καλό του ψήσιμο. Απλό set up κλασικής ψαροταβέρνας, σε σκιερή βεράντα πάνω από την προβλήτα του οικισμού, με φόντο το νησάκι Δεσποτικό. Το καΐκι του πατέρα φροντίζει για τους σαργούς και τις σκορπίνες (εξαίρετη κακκαβιά), τα παραγάδια βγάζουν λυθρίνι και συναγρίδα, τα γρι γρι αθερίνα και μαριδάκι. Στα οπωσδήποτε η ντόπια μυζήθρα και οι τραγανές ναξιώτικες πατάτες.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ