Χρήσιμη τεχνολογία για τα ταξίδια μας!

13 Αυγούστου 2014

Με το πέρασμα του χρόνου και με την ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας ειδικά των “έξυπνων” κινητών, ο κάθε τύπος ταξιδιώτη περιμένει τα πάντα από τις εφαρμογές που έχει καταβάσει ειδικά για το ταξίδι του.

Οι εφαρμογές που ακολουθούν -κάποιες νέες, κάποιες κλασικές και δοκιμασμένες- υπόσχονται να σας διευκολύνουν στα ταξίδια και τις διακοπές σας.

 

PackPoint

http://www.packpnt.com/

Ενημερώστε την εφαρμογή (εισάγοντας προορισμό, ημερομηνία, διάρκεια ταξιδιού και σκοπό) και θα σας συμβουλέυσει τι να πακετάρετε και τι όχι. Επιμέρους πληροφορίες -π.χ. επίσημο δείπνο, χαλαρό τριήμερο κ.λπ.- βοηθούν επίσης. Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη αυτόματα τον καιρό.

 

Entrain

http://entrain.math.lsa.umich.edu/

 Κάνει το jet lag παρελθόν. Αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Ο χρήστης εισάγει στοιχεία σχετικά με τον ύπνο του (ώρα που ξαπλώνει και που ξυπνάει, ζώνη ώρας, ηλιοφάνεια στην περιοχή του κ.ά.) και στη συνέχεια τις ημερομηνίες και ώρες το επικείμενου ταξιδιού του.

Η εφαρμογή θα τον καθοδηγήσει εγκαίρως να προσαρμοστεί (π.χ. ίσως απαιτήσει να βρεθείτε στο σκοτάδι στη διάρκεια της μέρας ή με αναμμένα φώτα τη νύχτα) έτσι ώστε ο οργανισμός να συνηθίσει από νωρίς την αλλαγή της ώρας και των συνθηκών.

 

Google Maps

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.maps&hl=en

Όλοι το χρησιμοποιούμε! Η ανανεωμένη έκδοση των χαρτών της Google προσφέρει καλύτερες και αποτελεσματικότερες επιλογές navigation καθώς και πληροφορίες για την κίνηση στο δρόμο. Εστιατόρια, μουσεία κ.λπ. εμφανίζονται στο χάρτη μαζί με τις αξιολογήσεις τους στο Google+ και μαζί με προτάσεις χρηστών.

 

Hipmunk

https://www.hipmunk.com/mobile

Αναζητήστε πτήσεις, δωμάτια ξενοδοχείων, ακόμα και δωμάτια στο Airbnb με αυτή την εφαρμογή που ψάχνει στις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης για τις καλύτερες τιμές και προσφορές. Σας προτείνει διαμονή κοντά στο χώρο της προγραμματισμένης σας συνάντησης -ή αντίστροφα- καθώς και για ευκαιρίες διασκέδασης σε κοντινή απόσταση ώστε να μην χρειαστεί να διασχίζετε όλη την πόλη αν το μόνο που θέλετε είναι ένα ποτό κάπου.

 

Trip Advisor

http://www.tripadvisor.com/apps

 Ακόμα και αν βρεθείτε ξαφνικά σε μια πόλη για την οποία δεν έχετε την παραμικρή ιδέα, με αυτή την εφαρμογή θα μπορέσετε να την απολαύσετε σαν να είστε ντόπιος. Αξιοθέατα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μουσεία, οτιδήποτε μπορεί να σας ενδιαφέρει είναι εκεί, αξιολογημένο και βαθμολογημένο αποκλειστικά από ταξιδιώτες. Και, το καλύτερο, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στη συσκευή σας ολόκληρο τον οδηγό της πόλης και να τον έχετε διαθέσιμο offline.

 

Wikitude

www.wikitude.com/app

Πανέξυπνη εφαρμογή! Απλώς σκοπεύετε με την κάμερα του κινητού σας σε ένα κτίριο, πλατεία ή ένα οποιοδήποτε σημείο και πληροφορίες για αυτό θα εμφανιστούν στην οθόνη σας με τη μέθοδο της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Επιπλέον, ανατρέχει άμεσα σε κριτικές του Tripadvisor και του Yelp έτσι ώστε να ξέρετε αμέσως αν το αξιοθέατο αξίζει τον κόπο ή πόσα αστέρια έχει το εστιατόριο απέναντί σας. Φωτογραφίστε ένα χαρτονόμισμα και σας δίνει αμέσως την αξία του σε ευρώ, δολάρια ή οτιδήποτε άλλο θέλετε.

 

Worldmate

www.worldmate.com

Ο ιδανικός συνταξιδιώτης του business traveler, συγκεντρώνει σε ένα μέρος όλες τις πληροφορίες του ταξιδιού -πτήσεις, ξενοδοχεία, νοικιασμένο αυτοκίνητο κ.λπ.- μαζί με το πρόγραμμα των επαγγελματικών συναντήσεων. Έχει ακόμα διεθνή ώρα, χάρτες, πρόβλεψη καιρού και ό,τι άλλο θα χρειαστείτε μακριά από τη βάση σας.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ