Εκτός Τελικού η Κοκλώνη

Η Γεωργία Κοκλώνη τρέχοντας στην τρίτη ημιτελική σειρά των 100μ. Γυναικών σημείωσε χρόνο 11.69 τερμάτισε όγδοη (τελευταία) και έμεινε εκτός τελικού καθότι προκρίνονταν (για τον τελικό) απευθείας οι δυο πρώτες έκαστης σειράς και οι δυο καλύτεροι χρόνοι και από τις τρεις προκριματικές σειρές.
Όμως στην δεύτερη σειρά η κούρσα ήταν ταχύτατη και η τρίτη αθλήτρια Σελιν ΜΠΟΝΕ από την Γαλλία σημείωσε χρόνο 11.24 ,επίσης στην σειρά της Γεωργίας η τρίτη σπρίντερ Γαλλίδα Αγιοντελέ ΙΚΟΥΕΖΑΝ πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο από όλες τις σειρές με 11.22 και ως εκ τούτου πέρασαν στον τελικό οι δυο προαναφερθείσες αθλήτριες μαζί με τις δυο πρώτες από τις τρεις προκριματικές σειρές.
Τοιουτοτρόπως στον τελικό των 100μ. προκρίθηκαν οι ακόλουθες : από την πρώτη σειρά : Μίριαμ ΣΟΥΜΑΡΕ (Γαλλία) και Άσλι ΝΕΛΣΟΝ (Μ.Βρετανία),από την δεύτερη ημιτελική σειρά οι : Ντάφνι ΣΙΠΕΡΣ (Ολλανδία) ,Ντεζιρέ ΧΕΝΡΙ (Μ.Βρετανία) και η Σελίν ΝΤΙΣΤΕΛ ΜΠΟΝΕ (Γαλλία) και από την τρίτη (σειρά) οι : Ιβέτ ΛΑΛΟΒΑ (Βουλγαρία), Μουτζίνγκα ΚΑΜΠΟΥΝΤΖΙ (Ελβετία) και Αγιοντελέ ΙΚΟΥΕΖΑΝ (Γαλλία).
Δηλώσεις Κοκλώνη:
«Ήμουν πολύ ευχαριστημένη για την κούρσα και την επίδοση που επέτυχα στον προκριματικό, γνώριζα πως ήταν πολύ δύσκολο να προκριθώ στον τελικό αφού θα χρειαζόταν ένας πολύ καλός χρόνος. Σήμερα λόγω κακών καιρικών συνθηκών ξεκινήσαμε με σαράντα λεπτά καθυστέρηση ,δεν κυνήγησα τον αγώνα άλλωστε γνώριζα θα έπρεπε να πετύχω μια πολύ ‘’μεγάλη’’ επίδοση για την οποία δεν ήμουν έτοιμη πάντως γενικά είμαι ευχαριστημένη».

Σχετικά άρθρα