Λάνγκφορντ: «Μπορούμε το βήμα παραπάνω»

Ο Κέβιν Λάνγκφορντ μετακόμισε από τη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ του Σούλη Μαρκόπουλου.
Ο Αμερικανός έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι ο δικέφαλος μπορεί φέτος να πετύχει να πάει ένα βήμα πιο ψηλά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κέβιν Λάνγκφορντ:
«Το περιβάλλον βοήθησε πολύ ώστε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό», παραδέχτηκε αρχικά ο Λάνγκφορντ, που για πρώτη φορά είναι πιθανό να αντιμετωπίσει και τον αδερφό του Κιθ στο Eurocup… «σίγουρα θέλω να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα, αλλά εάν δεν τα καταφέρει με την Ούνικς και παίξει στο Eurocup, πολύ θα ήθελα να είμαστε και αντίπαλοι. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα γίνει για πρώτη φορά. Είναι και κάτι που το συζητήσαμε ήδη και είναι αλήθεια ότι και οι δύο σκεφτόμαστε κι αυτό το ενδεχόμενο».
-Τρίτη χρονιά στην Ελλάδα και πρώτη στον ΠΑΟΚ, με υποχρεώσεις και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη…
«Ναι, περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την 3η μου χρονιά στην Ελλάδα και είναι πολύ σημαντικό ότι με τον ΠΑΟΚ, εκτός από το πρωτάθλημα θα παίξω ξανά στην Ευρώπη. Γνώρισα πέρσι το Eurocup που είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση και νομίζω ότι τώρα πια ξέρω τι χρειάζεται για να κάνουμε μία επιτυχημένη πορεία».
-Ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφασή σου να συμφωνήσεις με τον ΠΑΟΚ;
«Δεν νομίζω ότι ήταν δύσκολη απόφαση. Η ομάδα έχει ποιότητα και το γνωρίζω από την περσινή κυρίως σεζόν. Υπάρχει η συμμετοχή στο Eurocup, που είναι ένα πολύ σημαντικό κίνητρο, ένας πολύ καλός προπονητής που αποπνέει σεβασμό στην ομάδα του, αλλά και στους αντιπάλους. Όσα χρόνια κι αν παίζεις μπάσκετ, σίγουρα έχεις να μάθεις κάτι συνεργαζόμενος μαζί του. Υπάρχει κι ένα περιβάλλον μπασκετικό στον ΠΑΟΚ, με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή που είναι μπασκετικοί θρύλοι της ομάδας, αλλά και τον μάνατζερ, που ξέρουν όλοι τους μπάσκετ κι αυτό το γεγονός σε κάνει να αισθάνεσαι πιο άνετα και σίγουρα θα βοηθήσει για να αντιμετωπίσουμε όλοι στην ομάδα με τον πιο σωστό τρόπο και τις επιτυχίες στη διάρκεια της σεζόν, αλλά και τις αποτυχίες».
-Στον ΠΑΟΚ θα συναντήσεις ξανά και τον Μαρκ Κάρτερ…
«Και είναι πολύ καλό και για μένα, αλλά και για τον Μαρκ. Γνωριζόμαστε από πέρσι, ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, είναι ένας πολύ καλός φίλος και νομίζω ότι όλα αυτά θα βοηθήσουν και εμάς, αλλά και την ομάδα».
-Γνωρίζεις τους άλλους δύο Αμερικανούς της ομάδας, τον Τζούλιαν Βον και τον rookie Τζέικ Όντουμ;
«Δεν τους ξέρω προσωπικά. Με τον Βον ήμασταν αντίπαλοι, είναι πολύ καλός παίκτης και πολύ δυνατός κοντά στο καλάθι. Ο… μικρός από ότι ξέρω φεύγει για πρώτη φορά από το σπίτι του, οπότε εμείς οι υπόλοιποι θα είμαστε και κάτι σαν δάσκαλοί του. Θα τον βοηθήσουμε και θα είμαστε χαρούμενοι εάν καταφέρουμε να τον εντάξουμε πιο γρήγορα στην ομάδα και σε όσα πρέπει να συνηθίσει στην Ελλάδα».
-Τι περιμένεις από την επόμενη σεζόν με τον ΠΑΟΚ;
«Είμαι ενθουσιασμένος για την συμφωνία μου με την ομάδα, περιμένω να έρθει η στιγμή για να ξεκινήσουμε την δουλειά μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή σεζόν, ειδικά όσον αφορά την Ευρώπη και θα είμαι πολύ χαρούμενος εάν βοηθήσω σε αυτό και εγώ».

Σχετικά άρθρα