Μπακάκης: «Με κέρδισε ο τρόπος σκέψης της ΑΕΚ»

Απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού –ο οποίος έκανε σφήνα την τελευταία στιγμή- προκειμένου να φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και όπως δηλώνει όχι απλά δεν το έχει μετανιώσει, αλλά νιώθει και δικαιωμένος με αυτή του την επιλογή. Τι ήταν αυτό που τον κέρδισε; Ο τρόπος σκέψης και η επόμενη μέρα που ξημερώνει για την ΑΕΚ.

Ο Μιχάλης Μπακάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση της ΑΕΚ και βασιζόμενος στην εμπειρία του στη Football League τόνισε πως η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά της για να πραγματοποιήσει το στόχο της ανόδου. Αναλυτικά:

– Μιχάλη, έκανε το  μεγάλο βήμα στην καριέρα σου και πλέον βρίσκεσαι στην ΑΕΚ. Πες μας τις πρώτες εντυπώσεις σου από τη νέα σου ομάδα…

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με όσα έχω συναντήσει, η ομάδα έχει ποιότητα και εξαιρετικούς παίκτες, ειδικά για την κατηγορία που θα παίζουμε φέτος. Σίγουρα ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά νομίζω πως αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει και όλα θα πάνε όπως περιμένουμε και θα πετύχουμε τους στόχους μας».

– Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

«Πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος, να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε και από εκεί και πέρα κοιτάζουμε και το Κύπελλο».

– Μιχάλη είχες κι άλλες προτάσεις για να συνεχίσεις αλλού την καριέρα σου. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στην ΑΕΚ;

«Αυτό που με έκανε να έρθω στην ΑΕΚ ήταν ο τρόπος σκέψης που υπάρχει πλέον σε αυτή την ομάδα. Πήρε πολλούς Έλληνες παίκτες που είναι σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και έχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης και έχουν δίψα για δόξα. Όλο αυτό το κλίμα που επικρατεί στην ΑΕΚ, με την ομάδα να έχει σαν στόχο να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και να κάνει πρωταθλητισμό, μαζί με τον πρόεδρό μας τον κύριο Δημήτρη Μελισσανίδη, που έχει μπει πολύ δυναμικά ώστε να επαναφέρει την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει, αλλά και τον κόσμο μας, που είναι πάντα δίπλα μας, με έκαναν να θεωρήσω την ΑΕΚ ως την ιδανική επιλογή για μένα».

– Σε αυτές τις πρώτες σου μέρες εδώ, δικαιώνεσαι για την επιλογή σου; Πιστεύεις ότι τελικά πήρες την σωστή απόφαση;

«Εννοείται πως δικαιώνομαι! Όπως είχα τα πράγματα στο μυαλό μου τη στιγμή που υπέγραψα, τώρα τα βιώνω. Ο κόσμος είναι καταπληκτικός, η διοίκηση είναι συνεχώς κοντά μας και μας παρέχει ότι χρειαστούμε, το ρόστερ είναι πολύ ποιοτικό και είμαι πολύ αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά και θα πετύχουμε τους στόχους μας».

– Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχεις συναντήσει σε σχέση με την προηγούμενη ομάδα σου;

«Η μεγάλη διαφορά είναι η οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα, σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση ο κόσμος, γιατί είναι συνεχώς δίπλα μας και δείχνει να μας στηρίζει και να μας πιστεύει, αλλά και γενικά σε όλους τους τομείς νομίζω πως η ΑΕΚ είναι ένα βήμα παραπάνω».

– Με 13 νέους παίκτες πόσο έχει προχωρήσει το «δέσιμο» της ομάδας και πότε πιστεύεις ότι θα έχετε «δέσει» στο 100%;

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι αλλά γι’ αυτό υπάρχει και η προετοιμασία, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε ομάδα. Δεν είναι εύκολο να παρουσιαστεί ένα ομοιογενές σύνολο άμεσα με τόσους νέους παίκτες αλλά δουλεύουμε σκληρά πάνω σε αυτό, ώστε όσο πιο γρήγορα γίνεται να βγάλουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο γήπεδο».

– Στην προηγούμενη ομάδα σου σε είχαμε δει να αγωνίζεσαι σε τρεις θέσεις. Δεξί μπακ, αμυντικό χαφ και δεξί χαφ. Ποια είναι η θέση που νιώθεις πιο άνετα;

«Όπου με βάλει ο προπονητής μου εγώ θα είμαι έτοιμος να δώσω το 100% για να βοηθήσω την ομάδα μου. Καλύτερα πάντως αισθάνομαι σαν δεξί μπακ και σαν αμυντικό χαφ».

– Ο ανταγωνισμός στην ομάδα είναι όσο μεγάλος φαίνεται και σε μας απ’ έξω;

«Όντως είναι πολύ μεγάλος, υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί παίκτες και όπως βλέπετε και εσείς σε κάθε προπόνηση τα δίνουμε όλα, ώστε να παλέψουμε για να κερδίσουμε μια θέση στην ενδεκάδα».

– Πως υποδεχτήκατε την είδηση για το φιλικό με τη Ρόμα;

«Εμείς είχαμε την ενημέρωση πως θα αντιμετωπίσουμε σε φιλικό τη Λάρισα και πριν λίγες μέρες μάθαμε πως τελικά θα παίξουμε με τη Ρόμα. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και είναι ένα στοίχημα για εμάς, το να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα. Πιστεύω αν έχουμε τη συγκέντρωση που πρέπει και ακολουθήσουμε όσα μας πει ο προπονητής μας θα έχουμε μια αρκετά καλή εικόνα».

– Επειδή έχεις αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξει τη νέα σεζόν η ΑΕΚ;

«Έχω αγωνιστεί τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής που είναι ένα από τα πιο δύσκολα. Χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα γιατί το πιο σημαντικό είναι να κρατάς το μηδέν πίσω και από εκεί και πέρα, με τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτουμε μπροστά, να πετυχαίνουμε τα γκολ που χρειαζόμαστε και να κερδίζουμε σε κάθε αγώνα».

– Το γεγονός ότι ο Τραϊανός Δέλλας δουλεύει πολύ στην ανάπτυξη από τα άκρα, με συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι και των πλάγιων μπακ, είναι κάτι οικείο για σένα ή θεωρείς πως θα σε δυσκολέψει;

«Όχι είναι κάτι που εφαρμόζαμε και στην προηγούμενη ομάδα μου και πιστεύω θα μας χρειαστεί τη νέα σεζόν. Οι ομάδες που θα παίζουμε θα μας περιμένουν πίσω, με κλειστές άμυνες και θα πρέπει να το έχουμε αυτό το στοιχείο και από μέρα σε μέρα να το εξελίσσουμε κι άλλο. Εμένα μου αρέσει να ανεβαίνω και να μετέχω στο επιθετικό κομμάτι και από την απέναντι πλευρά έχουμε επίσης παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά και έτσι μπορούμε να έχουμε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, για να καταφέρουμε να σκοράρουμε».

Μπροστά σου, έχεις τον Νίκο Γεωργέα, με πάρα πολλά χρόνια καριέρας στην ΑΕΚ. Πόσο δύσκολο είναι να τον προσπεράσεις και να κερδίσεις τη φανέλα του βασικού;

«Ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο Νίκος Γεωργέας και το πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι και σίγουρα αυτό είναι πολύ δύσκολο. Συνεχίζουμε τη δουλειά στις προπονήσεις, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και ο προπονητής θα κρίνει ποιος είναι πιο έτοιμος και ανάλογα θα επιλέξει».

Σχετικά άρθρα