Εκτός τελικού Τσάκωνας και Ξενικάκης

Δεν τα κατάφεραν οι δυο άλτες μας του μήκους ο Γιώργος Τσάκωνας (7,82μ. φετεινή επίδοση) ο οποίος φέτος είχε προβλήματα τραυματισμού και με το μέτριο άλμα 7,64μ. στην πρώτη προσπάθεια του έμεινε εκτός τελικού ,οι άλλες δυο προσπάθειες του ήταν : άκυρη η δεύτερη και μόλις 7,44μ. η τρίτη.
Ο νεαρός 19χρόνος Κρητικός Νίκος Ξενικάκης αγωνίστηκε κυρίως για ψυχολογική εναρμόνιση του στην κατηγορία των μεγάλων αλλά δεν επέτυχε τα αναμενόμενα αφού αγωνιζόμενος στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ όπου μετείχε και ο Γιώργος Τσάκωνας περιορίστηκε σε άλμα 7,12μ. στην δεύτερη προσπάθεια του οι άλλες δυο ήταν : 6,99μ. η πρώτη και 7,06μ. η δεύτερη.
Ο Γιώργος Τσάκωνας κατέλαβε με 7,64μ. την 19η 7,12μ. την προτελευταία 27η θέση επί συνόλου 28 αλτών του μήκους και ο Νίκος Ξενικάκης με 7,12μ. την προτελευταία 17η θέση. 
Δηλώσεις Γιώργου Τσάκωνα:
«Φέτος ξεκίνησα με αρκετά προβλήματα από τραυματισμούς προσπάθησα να επανακάμψω αλλά ήταν δύσκολο. Στο πρώτο μου άλμα πίστεψα πως είχα κάνει καλύτερη επίδοση αλλά δεν ήταν έτσι ,προσπάθησα στην συνέχεια να βελτιώσω την επίδοση αυτή αλλά δεν το κατόρθωσα ,δεν πειράζει του χρόνου ελπίζω χωρίς προβλήματα θα προσπαθήσουμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».
Δηλώσεις Ξενικάκη:
«Έκανα πολλά τεχνικά λάθη από την αρχή του αγώνα ωστόσο είμαι μικρός, στόχευα κυρίως στην εμπειρία σε επίπεδο διοργανώσεων ανδρών και την απόκτησα, τώρα κοιτάζω μπροστά».

Σχετικά άρθρα