Τα κεφάλια μέσα

Όσο πρόλαβαν να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν το έκαναν. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά το χθεσινό μισό στην ουσία ρεπό (αφού το πρωί της Παρασκευής γυμνάστηκαν κανονικά), επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις πάνω στη φυσική κατάσταση (με ανοίγματα, τρέξιμο, λάστιχα κλπ) και στη συνέχεια μπάλα. Ο Δέλλας θέλησε και ενόψει του αυριανού φιλικού με τη Νίκη Βόλου να δουλέψει την ανάπτυξη από τα μετόπισθεν και για αυτό το λόγο έβαλες τους αμυντικούς του να δουλέψουν πάνω στο συγκεκριμένο τομέα μέσα από μία άσκηση 6 vs 4.

Αυτό που έδειξε ο Δέλλας στους αμυντικούς του, ήταν το πώς θα καταφέρουν να απεμπλακούν από το pressing των αντιπάλων τους προκειμένου να ξεκινήσει από πίσω μία επίθεση με προϋποθέσεις.

«Ο τερματοφύλακας βλέπει όλο το γήπεδο. Μπορεί να έχει την πιο άμεση αντίληψη για το που είναι ο αντίπαλος και το που πρέπει να πάει η μπάλα», ήταν χαρακτηριστικά μία από τις ατάκες που άκουσαν οι «κιτρινόμαυροι» προτρέποντας ειδικά τα δύο στόπερ να παίζουν και τον γκολκίπερ.

Λίγο αργότερα ο Δέλλας όταν ο Κολοβέτσιος έπαιξε με ρίσκο, διέκοψε την άσκηση και είπε: «Προκειμένου να χάσουμε τη μπάλα ή να παίξουμε με ρίσκο, τελειώστε τη φάση. Κάθε λάθος μπροστά από την περιοχή μας είναι γκολ. Διώξτε λοιπόν μακριά τη μπάλα».

Την ίδια ώρα οι μέσοι και οι επιθετικοί δούλευαν στο δεύτερο μισό του γηπέδου με τον Βασίλη Μπορμπόκη. Χωρισμένοι σε δύο ομάδες 6 vs 6 προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα αλλάζοντας έξι πάσες μίνιμουμ και στη συνέχεια μεταφέρονταν από τη μία γωνία του γηπέδου στην άλλη…

 

* Μέρος της προπόνησης ακολούθησε και ο Άρης Σοϊλέδης, ο οποίος ωστόσο δε θα προλάβει ούτε το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου.

Σχετικά άρθρα