Τα θαλασσινά ..τσιπς: Τηγανιτό χταπόδι

17 Αυγούστου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό χταπόδι
3 αυγά, χτυπημένα
1/4 κούπας (60 mL) γάλα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 λίτρο Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

Εκτέλεση

Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο. Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.

Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια.
Ανακατεύετε το γάλα με τα αυγά, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
Βυθίζετε τα κομματάκια χταποδιού στο μείγμα αυγού και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.
Στραγγίζετε από το λάδι το χταπόδι και σερβίρετε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace