Μίτσελ: «Μπενίτες ο τελευταίος»

Λίγο πριν από την αναμέτρηση με τους Πρωταθλητές Τουρκίας, ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους απεσταλμένους του Τύπου στην Πόλη και να τους μιλήσει τον τρόπο που χτίζει την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός τεχνικός υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι έχει ζητήσει κάτι από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λαμβάνοντας την υπόσχεση από την πλευρά του προέδρου του Ολυμπιακού πως η επιθυμία του θα γίνει πράξη. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην περίπτωση της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά, ενώ τόνισε πως ο Μπενίτες θα είναι λογικά η τελευταία μεταγραφή των ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός:

“Ο Νικοπολίδης, ο Ισά, ο Λορένθο, ο Αλκόρτα και εγώ είδαμε πολλούς παίκτες. Κυρίως στόπερ και σέντερ φορ. Πολλές φορές ξεχωρίζουμε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν είναι εύκολες καθώς ενδιαφέρονται και άλλοι σύλλογοι στην Ευρώπη. Ή μπορεί να προτιμήσουν τα πολλά χρήματα που βρίσκουν στην Τουρκία ή το Κατάρ. Στην πραγματικότητα είχαμε διαπραγματεύσεις μόνο με τον Φινμπόγκασον, οι υπόλοιπες υποθέσεις ήταν επιλογές και μόνο.

Τον Μπενίτες τον ήθελαν τρεις ομάδες από Γερμανία και Ισπανία. Επέλεξε εμάς και ήταν μια κατάλληλη κίνηση, μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Είναι έτοιμος να παίξει, αφού έκανε κανονικά προετοιμασία με την ομάδα του. Τον είδα σε 12 παιχνίδια. Έχει όλα τα στοιχεία που ψάχναμε. Είναι σκόρερ, πέτυχε 22 γκολ σε 27 ματς πέρσι. Είναι νέος, δυνατός, γρήγορος, έχει χαρακτήρα και θέλει να πετύχει στην Ευρώπη.

Ξέρω πως αρέσουν τα μεγάλα ονόματα αλλά έρχονται εδώ με νοοτροπία και συμπεριφορά διαφορετική από αυτή που θέλουμε. Επιθυμούμε νέους και φιλόδοξους παίκτες στον Ολυμπιακό. Δεν μίλησα ο ίδιος με τον Μπενίτες. Ο πρόεδρος σέβεται την γνώμη μου και αυτό με ευχαριστεί πολύ ως προπονητή. Δεν συνηθίζω να ζητάω, να απαιτώ πράγματα. Πρώτη φορά τώρα του ζήτησα κάτι και μου υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να το κάνει.

Ο Μπενίτες λογικά είναι η τελευταία μας μεταγραφή. Αλλά υπάρχουν ακόμη 15 μέρες και όλοι ξέρετε πως μπορεί να συμβούν πολλά. Ήδη εκκρεμεί το θέμα του Μανωλά. Με όλη την αγάπη που του έχω, έχει χάσει την συγκέντρωσή του με το θέμα της μεταγραφής του.

Η κατάσταση αυτή δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε τον σύλλογο, ούτε τον ποδοσφαιριστή. Το ξαναλέω με όλη την αγάπη που του έχω, ο Κώστας πρέπει να βρει την συγκέντρωσή του. Γιατί τελικά μπορεί να μείνει και έχει κάνει μια μέτρια προετοιμασία. Προσωπικά του εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Με Ρομπίνιο και Ετό, δεν υπήρξε τίποτα. Είναι πραγματικά φανταστικοί παίκτες, αλλά όσο είμαι εγώ στον Ολυμπιακό θα παίρνουμε παίκτες με διαφορετική νοοτροπία. Ποδοσφαιριστές όπως οι Ετό και Ρομπίνιο, που επαναλαμβάνω είναι φανταστικοί, έρχονται με άλλη νοοτροπία και αλλάζουν τις ισορροπίες.

Δεν το θέλω αυτό. Τα αποδυτήριά μας είναι καταπληκτικά. Εντελώς διαφορετικά από αυτό που συνάντησα όταν πρωτοήρθα. Στο αγωνιστικό σκέλος, δεν θέλουμε να έχουμε εξάρτηση από έναν τέτοιο παίκτη. Δεν περιμένουμε κανέναν. Είμαστε ομάδα.

Ο Σαβιόλα δεν ήταν τέτοια περίπτωση. Είναι τρομερό παιδί, δουλεύει συνέχεια και αποτελεί τρομερό παράδειγμα στα αποδυτήρια. Οι συμπαίκτες του τον θαυμάζουν, όχι μόνο σαν ποδοσφαιριστή αλλά πρωτίστως σαν άνθρωπο.

Ο Αμραμπάτ είχε την ευκαιρία να έρθει στον Ολυμπιακό και την έχασε. Δεν περιμένουμε κανέναν όπως είπα. Θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Ναι ή όχι. Όχι σήμερα έρχομαι και αύριο δεν έρχομαι. Ο Μπενίτες γύρισε στην Παραγουάη, είπε θέλω να πάω στον Ολυμπιακό και τέλος. Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Μήτρογλου ήθελε να έρθει, είχαμε επαφές. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να γυρίσει σε εμάς, αλλά δεν ήθελε η Φούλαμ να γίνει αυτή η μεταγραφή.

Αν υπάρχει ρίσκο για τον Μπενίτες; Πάντα υπάρχει, σε κάθε μεταγραφή. Βλέπεις έναν παίκτη σε ένα πρωτάθλημα, τον παίρνεις και δεν αποδίδει το ίδιο. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Η Άρσεναλ δάνειζε δεξιά κι αριστερά τον Κάμπελ. Όταν ήρθε σε εμάς δεν είχε κάνει κάτι ιδιαίτερο στην Ισπανία. Και δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες. Όλοι όμως είδατε τι συνέβη, έτσι δεν είναι;

Θα ήθελα να σταθώ στον Διαμαντάκο, αφού μιλάμε για επιθετικούς. Κανείς δεν λέει για την προσπάθεια αυτού του παιδιού. Δεν το βλέπει κανείς. Έβαλε τρία γκολ στην Αμερική, έχει μεγάλη επιθυμία να δουλέψει. Ασφαλώς και είμαι διατεθειμένος να του δώσω ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Δεν σημαίνει κάτι ότι παίρνουμε τον Μπενίτες ή αν εξελιχθεί θετικά του Πουλίδο . Μπορώ να βάλω τον Διαμαντάκο μαζί με έναν ακόμη στην επίθεση.

Το ρόστερ μας είναι ολοκληρωμένο. Σε σχέση με πέρσι έχουμε περισσότερες επιλογές για διαφορετικά σχήματα και συστήματα. Και αυτό γιατί σχεδόν όλοι οι παίκτες μας μπορούν να παίξουν σε παραπάνω από μια θέσεις. Αυτό μας δίνει ξεχωριστή ευελιξία. Έχουμε το δικό μας στυλ σε άμυνα και επίθεση. Παίζουμε με τον δικό ματς τρόπο και με ικανοποιεί πλήρως το γεγονός πως το δείξαμε απέναντι σε ομάδες όπως οι Μίλαν, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Υπάρχει ανταγωνισμός στην ομάδα, αφού έχουμε πληθώρα καλών παικτών σε όλες τις θέσεις. Δεν λέω πως είμαστε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Θα ήταν ασέβεια προς τις άλλες ομάδες. Υπάρχουν οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, που είναι πολύ δυνατοί αντίπαλοι. Στο Champions League περιμένουμε την κλήρωση και ελπίζουμε να έχουμε βάσιμες, πραγματικές ελπίδες για κάτι καλό στην διοργάνωση.

Για εμένα δεν φτάνει πλέον να έχουμε μια καλή εικόνα στο Champions League. Μετά το ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, είχαμε αποκλειστεί και ο περισσότερος κόσμος ήταν ευχαριστημένος από την συνολική μας παρουσία. Εγώ όχι, ήμουν πολύ στενοχωρημένος. Πραγματικά. Πλέον δεν είναι αρκετό να είμαστε καλεσμένοι στο πάρτι. Πρέπει να το διοργανώνουμε εμείς και να έχουμε τους δικούς μας καλεσμένους.

Δεν σκέφτομαι πότε θα γυρίσω στην Ισπανία. Δεν με απασχολεί. Θέλω να έχουμε πρόοδο στον Ολυμπιακό, νέους παίκτες, με φιλοδοξία και να δουλεύουμε. Δεν σκέφτομαι τίποτε άλλο αυτή την στιγμή”.

Σχετικά άρθρα