Άνετα και πειστικά η Τσέλσι (VIDEOS)

Η Τσέλσι επικράτησε άνετα 3-1 της Μπέρνλι και μάλιστα με ανατροπή εκτός έδρας, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «μπλε» έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 14ο λεπτό με ωραίο σουτ του Άρφιλντ, όμως η αντίδραση τους ήταν άμεση. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Κόστα συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ και έφερε το ματς στα ίσα. Στο 21′ ο Σίρλε ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του με ένα πανέμορφο τέρμα ομαδικής προσπάθειας και συνεργασίας, ενώ ο Ιβάνοβιτς με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ στο 33′. 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο σκόρερ της Μπέρνλι προσπάθησε να νικήσει και πάλι τον Κουρτουά, αλλά αυτήν τη φορά ο Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι νεοφώτιστοι προσπάθησαν στη συνέχεια να πετύχουν ένα γκολ το οποίο θα τους ξαναέβαζε στη διεκδίκηση ενός αποτελέσματος, αλλά η Τσέλσι είχε κλείσει εξαιρετικά τους χώρους και έλεγχε απόλυτα το ρυθμό της αναμέτρησης, έστω και αν πλέον δεν απειλούσε, έχοντας την άνεση του 3-1.

Βασικός αγωνίστηκε ο Τιμπό Κουρτουα, με τον Μουρίνιο να αφήνει στον πάγκο τον Πετρ Τσεχ . Την επανεμφάνισή του με τους Λονδρέζους σε επίσημο ματς πραγματοποίησε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά που πέρασε ως αλλαγή στο φινάλε της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπέρνλι: Χίτον, Σάκελ, Νταφ, Τρίπιερ, Μι, Τέιλορ (70′ Κάιτλι), Τζόουνς, Μάρνεϊ, Άρφιλντ, Γιούτκιεβιτς (70′ Μπαρνς), Ινγκς (82′ Σόρτνελ)

Τσέλσι: Κουρτουά, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Αθπλικουέτα, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Αζάρ (84′ Ντρογκμπά), Όσκαρ (82′ Μίκελ), Σίρλε (78′ Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα

Σχετικά άρθρα